הסלט הזה הוא תוספת רעננה ומושלמת לכל ארוחה, המשלבת את המתיקות של עגבניות השרי עם החריפות המעודנת של הבצל הסגול והפריכות של החסה הטרייה. הרוטב, בעבודת יד, מעניק לסלט טעמים עמוקים ומלכותיים שמזכירים את הסלטים המוגשים במסעדות היוקרתיות ביותר. הוא לא רק שהופך כל ארוחה לטעימה יותר, אלא גם מהווה מנה קלה ובריאה שניתן להכין בקלות ובמהירות.

הצטרפו אלינו ותיהנו מסלט שמביא את הטעמים האמיתיים של המסעדות הישירות למטבח שלכם!

מרכיבים:

לסלט:

1 ראש חסה (רומנסקו או חסה רגילה), קרועה לחתיכות קטנות

1 בצל סגול, פרוס דק

200 גרם עגבניות שרי, חתוכות לחצאים

1/2 מלפפון, פרוס דק (אופציונלי)

חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף דיז'ון

1 כפית דבש

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור טחון (או לפי הטעם)

הוראות הכנה:

הכנת הסלט:

הניחו את חסה בקערה גדולה.

הוסיפו את פרוסות הבצל הסגול ועגבניות השרי. אם אתם משתמשים במלפפון, הוסיפו גם אותו.

פזרו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה, אם בחרתם להשתמש.

הכנת הרוטב:

בקערה קטנה או בצנצנת עם מכסה, שלבו את שמן הזית, חומץ הבלסמי, דיז'ון, דבש, שום כתוש, מלח ופלפל שחור.

ערבבו היטב עד שהתערובת מתאחדת. אם אתם משתמשים בצנצנת, אפשר להניח את המכסה ולנער היטב עד שהרוטב מתמזג.

הרכבת הסלט:

לפני ההגשה, שפכו את הרוטב על הסלט והקפידו לערבב בעדינות כדי שהרוטב יתפזר בצורה אחידה על כל הרכיבים.

הגשה:

הגישו את הסלט מיד לאחר הוספת הרוטב, כדי שהחסה תישאר פריכה ורעננה.

טיפים:

  • אם אתם רוצים לשדרג את הסלט, תוכלו להוסיף גבינת פטה מפוררת או אגוזי מלך קלויים.
  • לסלט יותר קראנץ', ניתן להוסיף קרוטונים שנעשו בבית או קנויים.

בתיאבון! 🥗

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה