הסלט הזה הוא תוספת רעננה ומושלמת לכל ארוחה, המשלבת את המתיקות של עגבניות השרי עם החריפות המעודנת של הבצל הסגול והפריכות של החסה הטרייה. הרוטב, בעבודת יד, מעניק לסלט טעמים עמוקים ומלכותיים שמזכירים את הסלטים המוגשים במסעדות היוקרתיות ביותר. הוא לא רק שהופך כל ארוחה לטעימה יותר, אלא גם מהווה מנה קלה ובריאה שניתן להכין בקלות ובמהירות.

הצטרפו אלינו ותיהנו מסלט שמביא את הטעמים האמיתיים של המסעדות הישירות למטבח שלכם!

מרכיבים:

לסלט:

1 ראש חסה (רומנסקו או חסה רגילה), קרועה לחתיכות קטנות

1 בצל סגול, פרוס דק

200 גרם עגבניות שרי, חתוכות לחצאים

1/2 מלפפון, פרוס דק (אופציונלי)

חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף דיז'ון

1 כפית דבש

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור טחון (או לפי הטעם)

הוראות הכנה:

הכנת הסלט:

הניחו את חסה בקערה גדולה.

הוסיפו את פרוסות הבצל הסגול ועגבניות השרי. אם אתם משתמשים במלפפון, הוסיפו גם אותו.

פזרו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה, אם בחרתם להשתמש.

הכנת הרוטב:

בקערה קטנה או בצנצנת עם מכסה, שלבו את שמן הזית, חומץ הבלסמי, דיז'ון, דבש, שום כתוש, מלח ופלפל שחור.

ערבבו היטב עד שהתערובת מתאחדת. אם אתם משתמשים בצנצנת, אפשר להניח את המכסה ולנער היטב עד שהרוטב מתמזג.

הרכבת הסלט:

לפני ההגשה, שפכו את הרוטב על הסלט והקפידו לערבב בעדינות כדי שהרוטב יתפזר בצורה אחידה על כל הרכיבים.

הגשה:

הגישו את הסלט מיד לאחר הוספת הרוטב, כדי שהחסה תישאר פריכה ורעננה.

טיפים:

  • אם אתם רוצים לשדרג את הסלט, תוכלו להוסיף גבינת פטה מפוררת או אגוזי מלך קלויים.
  • לסלט יותר קראנץ', ניתן להוסיף קרוטונים שנעשו בבית או קנויים.

בתיאבון! 🥗

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות