הסלט הזה הוא תוספת רעננה ומושלמת לכל ארוחה, המשלבת את המתיקות של עגבניות השרי עם החריפות המעודנת של הבצל הסגול והפריכות של החסה הטרייה. הרוטב, בעבודת יד, מעניק לסלט טעמים עמוקים ומלכותיים שמזכירים את הסלטים המוגשים במסעדות היוקרתיות ביותר. הוא לא רק שהופך כל ארוחה לטעימה יותר, אלא גם מהווה מנה קלה ובריאה שניתן להכין בקלות ובמהירות.

הצטרפו אלינו ותיהנו מסלט שמביא את הטעמים האמיתיים של המסעדות הישירות למטבח שלכם!

מרכיבים:

לסלט:

1 ראש חסה (רומנסקו או חסה רגילה), קרועה לחתיכות קטנות

1 בצל סגול, פרוס דק

200 גרם עגבניות שרי, חתוכות לחצאים

1/2 מלפפון, פרוס דק (אופציונלי)

חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף דיז'ון

1 כפית דבש

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור טחון (או לפי הטעם)

הוראות הכנה:

הכנת הסלט:

הניחו את חסה בקערה גדולה.

הוסיפו את פרוסות הבצל הסגול ועגבניות השרי. אם אתם משתמשים במלפפון, הוסיפו גם אותו.

פזרו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה, אם בחרתם להשתמש.

הכנת הרוטב:

בקערה קטנה או בצנצנת עם מכסה, שלבו את שמן הזית, חומץ הבלסמי, דיז'ון, דבש, שום כתוש, מלח ופלפל שחור.

ערבבו היטב עד שהתערובת מתאחדת. אם אתם משתמשים בצנצנת, אפשר להניח את המכסה ולנער היטב עד שהרוטב מתמזג.

הרכבת הסלט:

לפני ההגשה, שפכו את הרוטב על הסלט והקפידו לערבב בעדינות כדי שהרוטב יתפזר בצורה אחידה על כל הרכיבים.

הגשה:

הגישו את הסלט מיד לאחר הוספת הרוטב, כדי שהחסה תישאר פריכה ורעננה.

טיפים:

  • אם אתם רוצים לשדרג את הסלט, תוכלו להוסיף גבינת פטה מפוררת או אגוזי מלך קלויים.
  • לסלט יותר קראנץ', ניתן להוסיף קרוטונים שנעשו בבית או קנויים.

בתיאבון! 🥗

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה