קוטג' ועשבי תיבול הוא ממרח טעים ובריא שמחבר בין הטעמים הנפלאים של גבינת הקוטג' לבין מגוון עשבי תיבול טריים. המנה הזו נחשבת לפופולרית במיוחד בישראל, והיא מתאימה כארוחת בוקר, כנשנוש קל או כתוספת לצד לחם מחמצת או פיתה. מקור המנה הוא באוכל המזרחי, שם משמשים עשבי תיבול במגוון גדול של מנות, והיא מתאפיינת באורח חיים בריא ובשימוש ברכיבים טריים.

מרכיבים

חלק מהמרכיבים רשמתי כאופציה כי זה עניין של טעם – ההמלצה היא לשלב כמה שיותר ממה שאתם אוהבים וזה יוצא טעים ומיוחד!

 

גביע גבינת קוטג'

גביע יוגורט יווני (לא חובה, אך מוסיף קרמיות)

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס גבינת פטה (אופציונלי, למי שאוהב טעמים מלוחים)

1/4 כוס שמיר קצוץ

1 כף בזיליקום קצוץ (אופציונלי)

1 כף מיץ לימון סחוט

1 שן שום כתושה (אופציונלי)

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית להעשרת הטעמים (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

יש להתחיל בהכנת כל החומרים: קוצצים את הפטרוזיליה, השמיר, והבזיליקום ומעבדים את הגבינת קוטג' בקערה עמוקה.

בקערה, מניחים את גבינת הקוטג' ויוגורט היווני (אם בחרתם להוסיף אותו)

מעבדים היטב עם מזלג או כף עד שהתערובת מתערבבת בצורה חלקה.

מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר, והבזיליקום לקערה עם גבינת הקוטג' ומערבבים בעדינות.

סוחטים פנימה את מיץ הלימון ומוסיפים את השום הכתוש, מלח ופלפל לפי הטעם.

אם בחרתם להוסיף גבינת פטה, מפוררים אותה ומערבבים בתשומת לב שתשמור על טקסטורה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות. זה ייתן לעשבים לספוג את הטעמים ולהיטמע בתערובת.

לאחר שהממרח התקרר והטעמים התאגדו, ניתן להגיש בצלחת שטוחה עם שמן זית מעל, ולצד לחם טרי, קרקר, או ירקות חתוכים.

 

 

אפשר "לטבען" בקלות אם תחליפי גבינה נהדרים שיש היום על המדף

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה