קוטג' ועשבי תיבול הוא ממרח טעים ובריא שמחבר בין הטעמים הנפלאים של גבינת הקוטג' לבין מגוון עשבי תיבול טריים. המנה הזו נחשבת לפופולרית במיוחד בישראל, והיא מתאימה כארוחת בוקר, כנשנוש קל או כתוספת לצד לחם מחמצת או פיתה. מקור המנה הוא באוכל המזרחי, שם משמשים עשבי תיבול במגוון גדול של מנות, והיא מתאפיינת באורח חיים בריא ובשימוש ברכיבים טריים.

מרכיבים

חלק מהמרכיבים רשמתי כאופציה כי זה עניין של טעם – ההמלצה היא לשלב כמה שיותר ממה שאתם אוהבים וזה יוצא טעים ומיוחד!

 

גביע גבינת קוטג'

גביע יוגורט יווני (לא חובה, אך מוסיף קרמיות)

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס גבינת פטה (אופציונלי, למי שאוהב טעמים מלוחים)

1/4 כוס שמיר קצוץ

1 כף בזיליקום קצוץ (אופציונלי)

1 כף מיץ לימון סחוט

1 שן שום כתושה (אופציונלי)

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן זית להעשרת הטעמים (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

יש להתחיל בהכנת כל החומרים: קוצצים את הפטרוזיליה, השמיר, והבזיליקום ומעבדים את הגבינת קוטג' בקערה עמוקה.

בקערה, מניחים את גבינת הקוטג' ויוגורט היווני (אם בחרתם להוסיף אותו)

מעבדים היטב עם מזלג או כף עד שהתערובת מתערבבת בצורה חלקה.

מוסיפים את הפטרוזיליה, השמיר, והבזיליקום לקערה עם גבינת הקוטג' ומערבבים בעדינות.

סוחטים פנימה את מיץ הלימון ומוסיפים את השום הכתוש, מלח ופלפל לפי הטעם.

אם בחרתם להוסיף גבינת פטה, מפוררים אותה ומערבבים בתשומת לב שתשמור על טקסטורה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות. זה ייתן לעשבים לספוג את הטעמים ולהיטמע בתערובת.

לאחר שהממרח התקרר והטעמים התאגדו, ניתן להגיש בצלחת שטוחה עם שמן זית מעל, ולצד לחם טרי, קרקר, או ירקות חתוכים.

 

 

אפשר "לטבען" בקלות אם תחליפי גבינה נהדרים שיש היום על המדף

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה