רוטב בולונז הוא רוטב פסטה עשיר וטעים שמקורו בעיר בולוניה שבאיטליה.
הרוטב מכיל בשר טחון, ירקות, ועשבי תיבול, והוא מתבשל לאט עד שהתערובת מתמזגת לחוויה ריחנית ועשירה.
מה שמיוחד בו הוא התהליך הארוך שבשלב הכנה, שנותן לו טעמים עמוקים שרבים לא יכולים לעמוד בפניהם.
מדובר ברוטב שכמעט כל אחד יכול להכין בבית, והוא מתמזג היטב עם סוגי פסטה שונים.
סוד קטן… אצלי הרוטב הזה הוא ארוחה!
חומרי גלם:
500 גרם בשר בקר טחון
2 כוסות בצל קצוץ (כ-2 בצל בינוני)
1 כוס גזר קצוץ (כ-1 גזר בינוני)
1 כוס סלרי קצוץ (כ-2 גבעולי סלרי)
3 שיני שום קצוצות
1 כוס רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום (אופציונלי)
2 כוסות ציר עוף או מים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אורגנו יבש
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
לחמם את השמן: במחבת גדולה, על להבה בינונית, חממים את שמן הזית.
לטגן את הירקות: מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים כ-5-7 דקות, עד שהירקות מתרככים.
להוסיף את השום: מוסיפים את השום ומטגנים לעוד דקה עד שהשום מפיץ ריח טוב.
להוסיף את הבשר: מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב, מבשלים עד שהבשר מתהפך לגוון חום (כ-10 דקות).
להוסיף רסק עגבניות: מוסיפים את רסק העגבניות ויין האדום אם משתמשים, ומערבבים.
להוסיף ציר: מוסיפים את ציר העוף ואת התבלינים (מלח, פלפל, אורגנו ובזיליקום). מביאים לרתיחה.
לבשל על חום נמוך: מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך למשך כשעה, כך שהטעמים יתמזגו. אם רוצים, אפשר להוסיף חלב בשלב זה למרקם קרמי.
לטעום ולתקן תיבול: לאחר הזמן המבושל, טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.