רוטב בולונז הוא רוטב פסטה עשיר וטעים שמקורו בעיר בולוניה שבאיטליה.

הרוטב מכיל בשר טחון, ירקות, ועשבי תיבול, והוא מתבשל לאט עד שהתערובת מתמזגת לחוויה ריחנית ועשירה.

מה שמיוחד בו הוא התהליך הארוך שבשלב הכנה, שנותן לו טעמים עמוקים שרבים לא יכולים לעמוד בפניהם.

מדובר ברוטב שכמעט כל אחד יכול להכין בבית, והוא מתמזג היטב עם סוגי פסטה שונים.

סוד קטן… אצלי הרוטב הזה הוא ארוחה!

 

חומרי גלם:

500 גרם בשר בקר טחון

2 כוסות בצל קצוץ (כ-2 בצל בינוני)

1 כוס גזר קצוץ (כ-1 גזר בינוני)

1 כוס סלרי קצוץ (כ-2 גבעולי סלרי)

3 שיני שום קצוצות

1 כוס רסק עגבניות

1/2 כוס יין אדום (אופציונלי)

2 כוסות ציר עוף או מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית בזיליקום יבש

1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

לחמם את השמן: במחבת גדולה, על להבה בינונית, חממים את שמן הזית.

לטגן את הירקות: מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים כ-5-7 דקות, עד שהירקות מתרככים.

להוסיף את השום: מוסיפים את השום ומטגנים לעוד דקה עד שהשום מפיץ ריח טוב.

להוסיף את הבשר: מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב, מבשלים עד שהבשר מתהפך לגוון חום (כ-10 דקות).

להוסיף רסק עגבניות: מוסיפים את רסק העגבניות ויין האדום אם משתמשים, ומערבבים.

להוסיף ציר: מוסיפים את ציר העוף ואת התבלינים (מלח, פלפל, אורגנו ובזיליקום). מביאים לרתיחה.

לבשל על חום נמוך: מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך למשך כשעה, כך שהטעמים יתמזגו. אם רוצים, אפשר להוסיף חלב בשלב זה למרקם קרמי.

לטעום ולתקן תיבול: לאחר הזמן המבושל, טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.

 

זמן בישול כשעה

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה