לבנה היא גבינת יוגורט ים תיכונית עשירה ומרעננת, פופולרית במטבחים רבים. הכנת לבנה בבית היא פשוטה ונותנת תוצאה טרייה וטעימה. המתכון הזה ידריך אתכם כיצד להכין לבנה ביתית שמושלמת כממרח על לחם, תוספת לסלטים, או כל מנה אחרת.
מרכיבים:
- 1 ק"ג יוגורט רגיל (ללא סוכר)
- 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
- 1/4 כפית שום כתוש (אופציונלי)
- 1/4 כוס שמן זית (אופציונלי, לשימוש לאחר הכנת הלבנה)
אופן הכנה:
- הכנת המסננת:
קחו קערה גדולה וסננו אותה עם מסננת. הניחו מסננת על הקערה וסננו אותה עם גזה או בד דק (ניתן למצוא בחנויות מטבח). הוודאו שהבד נוגע בדפנות המסננת ומעט בולט מעל. - הכנת היוגורט:
שימו את היוגורט בקערה עם המלח והשום הכתוש אם בחרתם להשתמש בו. ערבבו היטב עד שהמלח והתיבול מתפשטים באופן אחיד. - סינון היוגורט:
שימו את התערובת בתוך המסננת עם הבד. עטפו את היוגורט בקצוות הבד וסגרו אותו כך שהתערובת תהיה מכוסה. - סינון:
הניחו את הקערה עם המסננת במקרר והניחו ליוגורט להיתפס ולסנן במשך 24-48 שעות. ככל שתשאירו את היוגורט להיתפס יותר זמן, כך הלבנה תהיה יותר סמיכה. - הסרת הלבנה:
לאחר סיום הסינון, הסירו את הלבנה מהמסננת והעבירו אותה לקופסה אטומה. - שימון (אופציונלי):
אם תרצו, תוכלו לשים על הלבנה שמן זית ולערבב היטב. זה יוסיף טעם ותשמר את הלבנה טרייה יותר.
המלצה:
לבנה ביתית נהדרת כמריחה על לחם טרי או עם ירקות טריים.
בתיאבון!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.