עוגיות הפיסטוק הן פינוק מושלם לחובבי הטעם האגוזי והמתוק.
שילוב מושלם של פיסטוקים טחונים, חמאה רכה וסוכר חום יוצר עוגיות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, עם טעם עשיר וארומטי של פיסטוקים קלויים
פינוק מושלם לקפה שלכם, לאירוח חברים או סתם ככה, כי מגיע לכם.

רכיבים

1 כוס פיסטוקים קלויים ולא מלוחים (אפשר טחונים או קצוצים גס)

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס חמאה רכה (במקום, ניתן להשתמש בשמן קוקוס)

1 ביצה

1/2 כפית תמצית וניל

1 1/2 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

(אופציונלי) 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ

הוראות הכנה

חימום תנור:חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

שילוב הרכיבים הרטובים: בקערה גדולה, מקציפים את החמאה והסוכר עד שהפעמיים מתאחדות והן מתערבבות היטב.

הוספה ביצה ותמצית: מוסיפים את הביצה ומערבבים עוד קצת. לאחר מכן, מוסיפים את תמצית ה-vanille ומערבבים היטב.

שילוב החומרים היבשים: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח. לאחר מכן, מוסיפים את התערובת הזו לתערובת החמאה בהדרגה, עד שהתערובת מתהדקת.

הוספת פיסטוק: מוסיפים את הפיסטוקים הקלויים (ואת השוקולד המריר, אם החלטתם להשתמש בו) ומערבבים עד שהדברים יתערבבו היטב.

עיצוב העוגיות: משתמשים בכף כדי לקחת כמות מהתערובת ומעבירים אותה לתבנית האפייה, שומרים מרווחים בין העוגיות.

אפייה: מכניסים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות, או עד שהעוגיות זהובות קשות בצדדים אך רכות במרכז.

קירור: לאחר האפייה, נותנים לעוגיות להתקרר על רשת לפני שמגישים.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה