עוגת תפוזים היא קינוח קלאסי ונפוץ במטבח הישראלי, שמבוסס על שימוש בתפוזים טריים וצבעוניים.
עוגת תפוזים היא לא רק מתוקה וטעימה, אלא גם מביאה עמה זכרונות מחממים ילדות, כאשר ריח התפוזים מתפשט בכל הבית.

מצרכים

3 תפוזים בינוניים

1/2 כוס שמן (שקדים או רגיל)

1 כוס סוכר

3 ביצים

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)

1 שקית אבקת קינמון (אופציונלי)

קורט מלח

1 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

הכנת התפוזים: כבשו את התפוזים במים רותחים במשך כ-10 דקות. לאחר מכן, חיתכו אותם לקוביות קטנות, כולל הקליפה.

הכנת הבלילה: בקערה גדולה, הניחו את התפוזים הקצוצים, הוסיפו שמן, סוכר, והקציפו היטב עם מטרפה. לאחר מכן, הוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה והמשיכו להקציף עד שהתערובת חלקה ועקבית.

הוספת החומרים היבשים: בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח, סודה לשתייה, מלח ואם רוצים גם קינמון. כשכל החומרים היבשים מעורבים היטב, הוסיפו את התערובת היבשה בהדרגה לתערובת הנוזלית והקפיצו עד שהכל מתאחד.

הכנה לאפייה: אם רוצים, הוסיפו את אגוזי המלך הקצוצים לתערובת. לאחר מכן, שימנו תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ עם מעט שמן או חמאה.

אפייה: אפו בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 40-50 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

קירור: לאחר האפייה, הוציאו את העוגה ותנו לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז הוציאו אותה על רשת קירור.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה