עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה בכל מתכון קינוחים.

רכיבים

מצרכים עיקריים:

200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו)

125 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)

3 ביצים

1/2 כוס קמח (70 גרם)

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

100 גרם אגוזים קצוצים (קליפת אגוזי לוז, פקאנים או אגוזי מלך)

 

אפשרויות נוספות:

1/4 כוס שוקולד צ'יפס לזרייה

1/2 כפית תמצית וניל

 

 

הוראות הכנה

הכנת התנור: חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה בקוטר 20 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.

המסת השוקולד: מתיכים את השוקולד והחמאה יחד בתבנית על מים רותחים (באן מארי) עד שהכל נמס לחלוטין ומתקבל תערובת אחידה. אם בוחרים בשוקולד צ'יפס, ניתן להוסיף אותו בשלב זה.

הוספת סוכרים: מסננים את התערובת לסיר גדול ומוסיפים את הסוכר הלבן והחום. מערבבים היטב עד שהסוכר מתמוסס.

הוספת ביצים: מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים בין כל הוספה. אם רוצים, נוסיף גם את תמצית הווניל בשלב זה.

יבשים: בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת סודה לשתייה והמלח. מוסיפים לתערובת השוקולד בהדרגה ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת.

אגוזים: מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים עד שהאגוזים מתחלקים באופן שווה בתערובת.

אפייה: מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך כ-25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש עם מעט פירורים רטובים.

קירור: נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני החיתוך.

 

זמן הכנה

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 30 דקות

סך הכל: 45 דקות

 

הצעות להגשה

כדי להגיש את העוגה, אפשר לעטוף אותה בסוכר אבקת ולהניח עליה כמה אגוזים קצוצים לקישוט. אופציה נוספת היא רוטב שוקלד מתקשה, ואפשר להגיש לצד כדור של גלידת וניל או ממרח שוקולד בצד.

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה