עוגת קוקוס רכה היא עוגה טעימה ומפנקת, המבוססת על קוקוס טרי או יבש.

מה שמיוחד בעוגה הזו הוא הטקסטורה הרכה והלח שלה, שמאזנת את המתיקות עם עקיצה קלה של קוקוס.

זוהי עוגה נהדרת ללוות קפה או תה, לאירועים משפחתיים, וכל חגיגה.

 

מרכיבים

2 כוסות קמח

1 כוס אבקת סוכר

1 כוס קוקוס טחון (יבש או טרי)

1/2 כוס שמן (שמן קנולה או שמן קוקוס)

1/2 כוס חלב (רגיל או חלב קוקוס)

3 ביצים

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

(אופציונלי) 1/2 כוס שוקולד קצוץ או אגוזים קצוצים

 

הוראות הכנה

חום התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט).

הכנה ראשונית: משמנים תבנית אפייה בגודל 22 ס"מ. ניתן גם לשים נייר אפייה בתבנית.

מערבבים את המרכיבים היבשים: בקערה גדולה, מאחדים את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת סודה לשתייה והמלח.

מערבבים את המרכיבים הרטובים: בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, ולאחר מכן מוסיפים את השמן, החלב, ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

שילוב מרכיבים: מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת. הוסיפו את הקוקוס וטחנו עד שהתערובת אחידה. אם רוצים, הוסיפו את השוקולד או האגוזים.

אפייה: יוצקים את התערובת לתבנית שהכנסנו קודם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

קירור: לאחר האפייה, מסננים את העוגה מהתבנית ומניחים לה להתקרר על רשת.

 

טיפ להצלחה: הקפידו לא לערבב את התערובת יותר מדי, כדי לשמור על טקסטורה רכה ומאווררת.

גרסה ללא גלוטן: אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס במקום קמח חיטה.

הוספות מעניינות: אפשר להוסיף לתערובת מעט קליפת תפוז מגוררת לקבלת טעמים נוספים, או לשדרג עם פירות יער..

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה