עוגת קוקוס רכה היא עוגה טעימה ומפנקת, המבוססת על קוקוס טרי או יבש.

מה שמיוחד בעוגה הזו הוא הטקסטורה הרכה והלח שלה, שמאזנת את המתיקות עם עקיצה קלה של קוקוס.

זוהי עוגה נהדרת ללוות קפה או תה, לאירועים משפחתיים, וכל חגיגה.

 

מרכיבים

2 כוסות קמח

1 כוס אבקת סוכר

1 כוס קוקוס טחון (יבש או טרי)

1/2 כוס שמן (שמן קנולה או שמן קוקוס)

1/2 כוס חלב (רגיל או חלב קוקוס)

3 ביצים

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

(אופציונלי) 1/2 כוס שוקולד קצוץ או אגוזים קצוצים

 

הוראות הכנה

חום התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט).

הכנה ראשונית: משמנים תבנית אפייה בגודל 22 ס"מ. ניתן גם לשים נייר אפייה בתבנית.

מערבבים את המרכיבים היבשים: בקערה גדולה, מאחדים את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת סודה לשתייה והמלח.

מערבבים את המרכיבים הרטובים: בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, ולאחר מכן מוסיפים את השמן, החלב, ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

שילוב מרכיבים: מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת. הוסיפו את הקוקוס וטחנו עד שהתערובת אחידה. אם רוצים, הוסיפו את השוקולד או האגוזים.

אפייה: יוצקים את התערובת לתבנית שהכנסנו קודם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

קירור: לאחר האפייה, מסננים את העוגה מהתבנית ומניחים לה להתקרר על רשת.

 

טיפ להצלחה: הקפידו לא לערבב את התערובת יותר מדי, כדי לשמור על טקסטורה רכה ומאווררת.

גרסה ללא גלוטן: אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס במקום קמח חיטה.

הוספות מעניינות: אפשר להוסיף לתערובת מעט קליפת תפוז מגוררת לקבלת טעמים נוספים, או לשדרג עם פירות יער..

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • קציצות קישואים ומוצרלה

    קציצות קישואים עם גבינת מוצרלה

    קציצות קישואים עם גבינת מוצרלה הן מנה טעימה ובריאה, המתאימה לארוחת צהריים או ערב. המנה מציעה שילוב של קישואים רכים וגבינת מוצרלה נמסה, אשר יחד יוצרים טעמים ומרקמים נפלאים. קציצות אלו פופולריות בעיקר במטבח הישראלי, שם יש שפע של קישואים בעונת הקיץ, והן אידאליות לארוחת ילדים או כל אוהבי הירקות.   רכיבים   חומרים לקציצות: […]
  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]

תגובות

כתיבת תגובה