עוגת סולת היא עוגת ביסקוויט מתוקה ומיוחדת, המוכנה בעיקר מחומרים פשוטים כמו סולת, סוכר ושמן.
עוגה זו היא חלק ממסורת הקולינרית הים-תיכונית.
מה שמיוחד בעוגת סולת הוא המרקם הייחודי שלה, אשר מתקבל בזכות הסולת והשילוב עם סירופים מתוקים,
והיא משתלבת מעולה עם תה או קפה. היא אהובה במיוחד בחגים ובאירועים משפחתיים.

מרכיבים

1 כוס סולת (כ-150 גרם)

1 כוס קמח (כ-120 גרם)

1 כוס סוכר (כ-200 גרם)

1/2 כוס שמן צמחי (כ-120 מ"ל)

1 כוס מים חמים (כ-240 מ"ל)

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת תמצית וניל

1/4 כפית מלח

לסירופ:

1 כוס סוכר (כ-200 גרם)

1/2 כוס מים (כ-120 מ"ל)

1 כפית מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל

 

הוראות הכנה

 

הכנת הסירופ:

בסיר קטן, נערבב 1 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים.

נוסיף את מיץ הלימון ונביא לרתיחה על חום בינוני עד שהסוכר מתמוסס.

נמנע בישול יתר, ונוריד מהכיריים. נוסיף את תמצית הווניל.

 

הכנת תערובת העוגה:

בקערה גדולה, נערבב את הסולת, קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.

נוסיף את השמן והמים החמים ונערבב עד שהחומרים מתאחדים.

אם בחרתם, הוסיפו אגוזי מלך קצוצים לתערובת.

 

אפיית העוגה:

נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות פרנהייט).

נניח את התערובת בתבנית אפייה (בגודל 20×20 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.

נאפה במשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב והקיסם יוצא יבש.

 

הוספת הסירופ:

לאחר שהעוגה התקררה מעט, נוציא אותה מהתבנית ונתמוסס את הסירופ מעליה בעדינות, בכדי שכל העוגה תספוג את הסירופ.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה