עוגת סולת היא עוגת ביסקוויט מתוקה ומיוחדת, המוכנה בעיקר מחומרים פשוטים כמו סולת, סוכר ושמן.
עוגה זו היא חלק ממסורת הקולינרית הים-תיכונית.
מה שמיוחד בעוגת סולת הוא המרקם הייחודי שלה, אשר מתקבל בזכות הסולת והשילוב עם סירופים מתוקים,
והיא משתלבת מעולה עם תה או קפה. היא אהובה במיוחד בחגים ובאירועים משפחתיים.

מרכיבים

1 כוס סולת (כ-150 גרם)

1 כוס קמח (כ-120 גרם)

1 כוס סוכר (כ-200 גרם)

1/2 כוס שמן צמחי (כ-120 מ"ל)

1 כוס מים חמים (כ-240 מ"ל)

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת תמצית וניל

1/4 כפית מלח

לסירופ:

1 כוס סוכר (כ-200 גרם)

1/2 כוס מים (כ-120 מ"ל)

1 כפית מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל

 

הוראות הכנה

 

הכנת הסירופ:

בסיר קטן, נערבב 1 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים.

נוסיף את מיץ הלימון ונביא לרתיחה על חום בינוני עד שהסוכר מתמוסס.

נמנע בישול יתר, ונוריד מהכיריים. נוסיף את תמצית הווניל.

 

הכנת תערובת העוגה:

בקערה גדולה, נערבב את הסולת, קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.

נוסיף את השמן והמים החמים ונערבב עד שהחומרים מתאחדים.

אם בחרתם, הוסיפו אגוזי מלך קצוצים לתערובת.

 

אפיית העוגה:

נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות פרנהייט).

נניח את התערובת בתבנית אפייה (בגודל 20×20 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.

נאפה במשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב והקיסם יוצא יבש.

 

הוספת הסירופ:

לאחר שהעוגה התקררה מעט, נוציא אותה מהתבנית ונתמוסס את הסירופ מעליה בעדינות, בכדי שכל העוגה תספוג את הסירופ.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה