עוגת סולת היא עוגת ביסקוויט מתוקה ומיוחדת, המוכנה בעיקר מחומרים פשוטים כמו סולת, סוכר ושמן.
עוגה זו היא חלק ממסורת הקולינרית הים-תיכונית.
מה שמיוחד בעוגת סולת הוא המרקם הייחודי שלה, אשר מתקבל בזכות הסולת והשילוב עם סירופים מתוקים,
והיא משתלבת מעולה עם תה או קפה. היא אהובה במיוחד בחגים ובאירועים משפחתיים.

מרכיבים

1 כוס סולת (כ-150 גרם)

1 כוס קמח (כ-120 גרם)

1 כוס סוכר (כ-200 גרם)

1/2 כוס שמן צמחי (כ-120 מ"ל)

1 כוס מים חמים (כ-240 מ"ל)

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת תמצית וניל

1/4 כפית מלח

לסירופ:

1 כוס סוכר (כ-200 גרם)

1/2 כוס מים (כ-120 מ"ל)

1 כפית מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל

 

הוראות הכנה

 

הכנת הסירופ:

בסיר קטן, נערבב 1 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים.

נוסיף את מיץ הלימון ונביא לרתיחה על חום בינוני עד שהסוכר מתמוסס.

נמנע בישול יתר, ונוריד מהכיריים. נוסיף את תמצית הווניל.

 

הכנת תערובת העוגה:

בקערה גדולה, נערבב את הסולת, קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.

נוסיף את השמן והמים החמים ונערבב עד שהחומרים מתאחדים.

אם בחרתם, הוסיפו אגוזי מלך קצוצים לתערובת.

 

אפיית העוגה:

נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות פרנהייט).

נניח את התערובת בתבנית אפייה (בגודל 20×20 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.

נאפה במשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב והקיסם יוצא יבש.

 

הוספת הסירופ:

לאחר שהעוגה התקררה מעט, נוציא אותה מהתבנית ונתמוסס את הסירופ מעליה בעדינות, בכדי שכל העוגה תספוג את הסירופ.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה