עוגת סולת היא עוגת ביסקוויט מתוקה ומיוחדת, המוכנה בעיקר מחומרים פשוטים כמו סולת, סוכר ושמן.
עוגה זו היא חלק ממסורת הקולינרית הים-תיכונית.
מה שמיוחד בעוגת סולת הוא המרקם הייחודי שלה, אשר מתקבל בזכות הסולת והשילוב עם סירופים מתוקים,
והיא משתלבת מעולה עם תה או קפה. היא אהובה במיוחד בחגים ובאירועים משפחתיים.
מרכיבים
1 כוס סולת (כ-150 גרם)
1 כוס קמח (כ-120 גרם)
1 כוס סוכר (כ-200 גרם)
1/2 כוס שמן צמחי (כ-120 מ"ל)
1 כוס מים חמים (כ-240 מ"ל)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)
1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית אבקת תמצית וניל
1/4 כפית מלח
לסירופ:
1 כוס סוכר (כ-200 גרם)
1/2 כוס מים (כ-120 מ"ל)
1 כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
הכנת הסירופ:
בסיר קטן, נערבב 1 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים.
נוסיף את מיץ הלימון ונביא לרתיחה על חום בינוני עד שהסוכר מתמוסס.
נמנע בישול יתר, ונוריד מהכיריים. נוסיף את תמצית הווניל.
הכנת תערובת העוגה:
בקערה גדולה, נערבב את הסולת, קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.
נוסיף את השמן והמים החמים ונערבב עד שהחומרים מתאחדים.
אם בחרתם, הוסיפו אגוזי מלך קצוצים לתערובת.
אפיית העוגה:
נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות פרנהייט).
נניח את התערובת בתבנית אפייה (בגודל 20×20 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.
נאפה במשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב והקיסם יוצא יבש.
הוספת הסירופ:
לאחר שהעוגה התקררה מעט, נוציא אותה מהתבנית ונתמוסס את הסירופ מעליה בעדינות, בכדי שכל העוגה תספוג את הסירופ.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.