סלט פאטוש הוא סלט ערבי המסורתי, שמקורו בלבנון ובסוריה. הוא עשוי מירקות טריים, עגבניות, מלפפונים, פטרוזיליה ולחם פיתה פריך, שהופך אותו למנה קלילה ומרעננת במיוחד. תיבול החומץ והסומק מוסיף טעמים מיוחדים ומאפיין אותו. סלט פאטוש הוא מנה קלה להכנה, אידיאלית לארוחות קלות או כתוספת לצד מנות עיקריות.

 

רכיבים:

2 פיתות

2 עגבניות גדולות (קצוצות)

1 מלפפון גדול (קצוץ)

1/2 בצל קצוץ דק (לבן או סגול)

1/2 פלפל ירוק (קצוץ)

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה (אופציונלי)

1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (אופציונלי)

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ

1-2 כפיות סומק (לפי הטעם)

מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

 

הוראות הכנה:

הכנת הלחם: חתוך את לחם הפיתה לריבועים קטנים. טגן במחבת עם מעט שמן זית עד שהריבועים פריכים וזהובים. או, אם רוצים, אפה בתנור על 180 מעלות צלזיוס במשך 10-15 דקות.

חיתוך הירקות: קצוץ את העגבניות, המלפפון, הבצל והפלפל לחתיכות קטנות.

קציצת האורז: קצוץ את הפטרוזיליה ואת הנענע (אם משתמשים).

ערבוב כל החומרים: בקערה גדולה, שלב את כל הירקות הקצוצים, הפטרוזיליה והנענע (אם הוספתם).

תיבול: הוסף את שמן הזית, החומץ, הסומק, המלח והפלפל וערבב בעדינות עד שהכל מתמזג היטב.

הוספת הלחם: לפני ההגשה, הוסף את הריבועים הפריכים של לחם הפיתה לסלט וערבב בעדינות, כך שלא יתפרקו.

 

אפשר להוסיף  רימונים, זיתים או גזר מגורר כדי לשדרג את הסלט.

אם רוצים המנה יכולה להיות חלבית, על ידי הוספת יוונית של גבינת פטה או גבינת צאן.

הפאטוש הוא נהדר גם כמנה עיקרית קלה בכמה עונות.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה