אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם נפלא ומשגע.

מחפשים סלט שיפתיע את האורחים שלכם או יוסיף טוויסט חדש לשולחן הארוחה? סלט אגוזים ועשבי תיבול הוא בדיוק הפתרון. השילוב של אגוזים פריכים, עשבי תיבול טריים, ותיבול עדין אך מלא נוכחות, יוצר מנה קלה להכנה שמרגישה יוקרתית ויוצאת דופן. היא מושלמת כתוספת למנות עיקריות, כארוחה קלה בפני עצמה, או כחלק מבופה עשיר.

מצרכים

  • 1 כוס אגוזי מלך (או שילוב של אגוזי מלך, פקאן, לוז, ושקדים)
  • חופן עלי פטרוזיליה (קצוצים גס)
  • חופן עלי כוסברה (קצוצים גס)
  • 2 כפות עלי נענע טריים (קצוצים דק)
  • 1/4 כוס גרעיני רימון (אופציונלי)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית דבש (או סילאן לטבעונים)
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. קליית האגוזים:
    מחממים מחבת יבשה על אש בינונית וקולים את האגוזים במשך 2-3 דקות, תוך ערבוב עדין, עד שהם מקבלים ארומה קלויה ונעימה. מניחים בצד להתקררות.
  2. הכנת עשבי התיבול:
    שוטפים את עשבי התיבול, מייבשים היטב וקוצצים אותם לפי הגודל הרצוי.
  3. הרכבת הסלט:
    בקערה גדולה מערבבים את עשבי התיבול, האגוזים הקלויים, וגרעיני הרימון (אם משתמשים).
  4. הכנת הרוטב:
    בקערית קטנה טורפים את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל עד לקבלת רוטב אחיד.
  5. תיבול הסלט:
    יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מתובלים היטב.

הגשה:

מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד. ניתן להוסיף טחינה או גבינת עיזים לפינוק נוסף. הסלט נשמר היטב לכמה שעות במקרר לפני ההגשה.

בתיאבון! 🌿

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה