אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם נפלא ומשגע.

מחפשים סלט שיפתיע את האורחים שלכם או יוסיף טוויסט חדש לשולחן הארוחה? סלט אגוזים ועשבי תיבול הוא בדיוק הפתרון. השילוב של אגוזים פריכים, עשבי תיבול טריים, ותיבול עדין אך מלא נוכחות, יוצר מנה קלה להכנה שמרגישה יוקרתית ויוצאת דופן. היא מושלמת כתוספת למנות עיקריות, כארוחה קלה בפני עצמה, או כחלק מבופה עשיר.

מצרכים

  • 1 כוס אגוזי מלך (או שילוב של אגוזי מלך, פקאן, לוז, ושקדים)
  • חופן עלי פטרוזיליה (קצוצים גס)
  • חופן עלי כוסברה (קצוצים גס)
  • 2 כפות עלי נענע טריים (קצוצים דק)
  • 1/4 כוס גרעיני רימון (אופציונלי)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית דבש (או סילאן לטבעונים)
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. קליית האגוזים:
    מחממים מחבת יבשה על אש בינונית וקולים את האגוזים במשך 2-3 דקות, תוך ערבוב עדין, עד שהם מקבלים ארומה קלויה ונעימה. מניחים בצד להתקררות.
  2. הכנת עשבי התיבול:
    שוטפים את עשבי התיבול, מייבשים היטב וקוצצים אותם לפי הגודל הרצוי.
  3. הרכבת הסלט:
    בקערה גדולה מערבבים את עשבי התיבול, האגוזים הקלויים, וגרעיני הרימון (אם משתמשים).
  4. הכנת הרוטב:
    בקערית קטנה טורפים את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש, המלח והפלפל עד לקבלת רוטב אחיד.
  5. תיבול הסלט:
    יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מתובלים היטב.

הגשה:

מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד. ניתן להוסיף טחינה או גבינת עיזים לפינוק נוסף. הסלט נשמר היטב לכמה שעות במקרר לפני ההגשה.

בתיאבון! 🌿

על הכותב.ת

Further reading

  • קציצות קישואים ומוצרלה

    קציצות קישואים עם גבינת מוצרלה

    קציצות קישואים עם גבינת מוצרלה הן מנה טעימה ובריאה, המתאימה לארוחת צהריים או ערב. המנה מציעה שילוב של קישואים רכים וגבינת מוצרלה נמסה, אשר יחד יוצרים טעמים ומרקמים נפלאים. קציצות אלו פופולריות בעיקר במטבח הישראלי, שם יש שפע של קישואים בעונת הקיץ, והן אידאליות לארוחת ילדים או כל אוהבי הירקות.   רכיבים   חומרים לקציצות: […]
  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]

תגובות

כתיבת תגובה