קבב ביתי מיוחד הוא מנת בשר טעימה המגיעה ממסורת קולינרית עשירה, בעיקר מהמזרח התיכון והבלקן.
עם תיבול מיוחד המעניק לו טעמים ועושר, הקבב הזה הוא לא רק מנה עיקרית, אלא גם זיכרון של חוויות משפחתיות סביב שולחן האוכל.
מה שהופך את הקבב הזה לייחודי הוא השילוב של הבשרים, התבלינים והאופן שבו הם נתפסים על שיפודים, מה שמעניק להם קריספיות בחוץ ורכות בפנים.
חומרים:
לבחירת בשר:
500 גרם בשר בקר טחון
250 גרם בשר כבש טחון (אופציונלי)
מומלץ לשלב בקר וכבש לטעם מיוחד
תיבול:
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית קינמון (אופציונלי)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס מים קרים
שמנים:
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
בקערה גדולה, לשים את הבשר הטחון עם התבלינים, הבצל והשום.
להוסיף את הפטרוזיליה והמים, וללוש הכל יחד עד שהכל מתאחד.
הכנת השיפודים:
אם משתמשים בשיפודי עץ, יש להשרות אותם במים למשך 30 דקות כדי למנוע בעירה בזמן הבישול.
שיפודי ברזל מתאימים יותר לדעתי וגם נותנים בישול פנימי מיוחד.
לחלק את התערובות לכדורים קטנים (כ-70 גרם כל אחד) ולבחוש כל כדור לשיפוד בצורה מאורכת.
הצלייה:
על גריל חם או מחבת ברזל יצוק, לחמם את השמן.
לצלות את הקבבים כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומבושלים לחלוטין. יש להפוך את השיפודים תוך כדי כך.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.