קבב ביתי מיוחד הוא מנת בשר טעימה המגיעה ממסורת קולינרית עשירה, בעיקר מהמזרח התיכון והבלקן.
עם תיבול מיוחד המעניק לו טעמים ועושר, הקבב הזה הוא לא רק מנה עיקרית, אלא גם זיכרון של חוויות משפחתיות סביב שולחן האוכל.
מה שהופך את הקבב הזה לייחודי הוא השילוב של הבשרים, התבלינים והאופן שבו הם נתפסים על שיפודים, מה שמעניק להם קריספיות בחוץ ורכות בפנים.

חומרים:

לבחירת בשר:

500 גרם בשר בקר טחון

250 גרם בשר כבש טחון (אופציונלי)

מומלץ לשלב בקר וכבש לטעם מיוחד

 

תיבול:

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית קינמון (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס מים קרים

 

שמנים:

2 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה:

בקערה גדולה, לשים את הבשר הטחון עם התבלינים, הבצל והשום.

להוסיף את הפטרוזיליה והמים, וללוש הכל יחד עד שהכל מתאחד.

 

הכנת השיפודים:

אם משתמשים בשיפודי עץ, יש להשרות אותם במים למשך 30 דקות כדי למנוע בעירה בזמן הבישול.
שיפודי ברזל מתאימים יותר לדעתי וגם נותנים בישול פנימי מיוחד.

לחלק את התערובות לכדורים קטנים (כ-70 גרם כל אחד) ולבחוש כל כדור לשיפוד בצורה מאורכת.

 

הצלייה:

על גריל חם או מחבת ברזל יצוק, לחמם את השמן.

לצלות את הקבבים כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומבושלים לחלוטין. יש להפוך את השיפודים תוך כדי כך.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה