קבב ביתי מיוחד הוא מנת בשר טעימה המגיעה ממסורת קולינרית עשירה, בעיקר מהמזרח התיכון והבלקן.
עם תיבול מיוחד המעניק לו טעמים ועושר, הקבב הזה הוא לא רק מנה עיקרית, אלא גם זיכרון של חוויות משפחתיות סביב שולחן האוכל.
מה שהופך את הקבב הזה לייחודי הוא השילוב של הבשרים, התבלינים והאופן שבו הם נתפסים על שיפודים, מה שמעניק להם קריספיות בחוץ ורכות בפנים.

חומרים:

לבחירת בשר:

500 גרם בשר בקר טחון

250 גרם בשר כבש טחון (אופציונלי)

מומלץ לשלב בקר וכבש לטעם מיוחד

 

תיבול:

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית קינמון (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס מים קרים

 

שמנים:

2 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה:

בקערה גדולה, לשים את הבשר הטחון עם התבלינים, הבצל והשום.

להוסיף את הפטרוזיליה והמים, וללוש הכל יחד עד שהכל מתאחד.

 

הכנת השיפודים:

אם משתמשים בשיפודי עץ, יש להשרות אותם במים למשך 30 דקות כדי למנוע בעירה בזמן הבישול.
שיפודי ברזל מתאימים יותר לדעתי וגם נותנים בישול פנימי מיוחד.

לחלק את התערובות לכדורים קטנים (כ-70 גרם כל אחד) ולבחוש כל כדור לשיפוד בצורה מאורכת.

 

הצלייה:

על גריל חם או מחבת ברזל יצוק, לחמם את השמן.

לצלות את הקבבים כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומבושלים לחלוטין. יש להפוך את השיפודים תוך כדי כך.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה