קבב ביתי מיוחד הוא מנת בשר טעימה המגיעה ממסורת קולינרית עשירה, בעיקר מהמזרח התיכון והבלקן.
עם תיבול מיוחד המעניק לו טעמים ועושר, הקבב הזה הוא לא רק מנה עיקרית, אלא גם זיכרון של חוויות משפחתיות סביב שולחן האוכל.
מה שהופך את הקבב הזה לייחודי הוא השילוב של הבשרים, התבלינים והאופן שבו הם נתפסים על שיפודים, מה שמעניק להם קריספיות בחוץ ורכות בפנים.

חומרים:

לבחירת בשר:

500 גרם בשר בקר טחון

250 גרם בשר כבש טחון (אופציונלי)

מומלץ לשלב בקר וכבש לטעם מיוחד

 

תיבול:

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית קינמון (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס מים קרים

 

שמנים:

2 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה:

בקערה גדולה, לשים את הבשר הטחון עם התבלינים, הבצל והשום.

להוסיף את הפטרוזיליה והמים, וללוש הכל יחד עד שהכל מתאחד.

 

הכנת השיפודים:

אם משתמשים בשיפודי עץ, יש להשרות אותם במים למשך 30 דקות כדי למנוע בעירה בזמן הבישול.
שיפודי ברזל מתאימים יותר לדעתי וגם נותנים בישול פנימי מיוחד.

לחלק את התערובות לכדורים קטנים (כ-70 גרם כל אחד) ולבחוש כל כדור לשיפוד בצורה מאורכת.

 

הצלייה:

על גריל חם או מחבת ברזל יצוק, לחמם את השמן.

לצלות את הקבבים כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהם משחימים ומבושלים לחלוטין. יש להפוך את השיפודים תוך כדי כך.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה