ספיחה היא מנה מסורתית מהמטבח הערבי, הנפוצה בעיקר בקרב הקהילות במזרח התיכון.
מדובר בלחם דק ושטוח הנאפה על גבי אבן חמה או טאבון, ובתוכו ממלאים תערובות שונות של בשר, ירקות ותבלינים.
מה שמייחד את הספיחה היא השילוב של טעמים עשירים והשיטה המסורתית של הכנת הלחם, שמעניקה לו מרקם פריך וטעים.
הספיחה הפכה לפופולרית גם בקרב אנשים שאוהבים אוכל מהיר וטעים, והשילובים בה יכולים להיות אינסופיים.

 

מרכיבים:

500 גרם קמח חיטה (אפייה)

300 מ"ל מים פושרים

1 כף שמן זית

10 גרם מלח

1 כף סוכר

10 גרם שמרים יבשים

250 גרם בשר טחון (עוף, בקר או עז)

1 בצל קטן קצוץ

1 פלפל (פלפל ירוק, חריף או מתוק) קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

תבלינים: 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית קימל, מלח ופלפל לפי טעם

 

הוראות הכנה:

 

הכנת הבצק:

בקערה, לשים את הקמח עם המלח והסוכר.

באותה קערה, נלוש את השמרים עם מים פושרים במשך 5 דקות עד שהתמיסה תתמוסס לחלוטין.

מוסיפים את השמרים והמים לקמח ולשים עד שהבצק נהי רה אלסטי, כ-10 דקות במדפי לישה.

מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד שהשמן נספג בבצק.

מכסים את הקערה בניילון ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

הכנת המילוי:

מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מתרכך.

מוסיפים את הבשר הטרי ומערבבים היטב עד שהבשר מבושל לחלוטין.

מוסיפים את הפשטידה הקצוצה, הפטרוזיליה והתבלינים, ומבשלים יחד עוד 5 דקות.

 

הרכבת הספיחה:

לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים קטנים (בגודל כשל כדור טניס).

פותחים כל כדור על משטח מקומי עד לרבעה דקה.

ממלאים כפית מהמילוי במרכז כל רבעה, מקפלים את הקצוות אל המרכז ליצירת קיפול, ולוחצים היטב כדי שהמלית לא תצא החוצה.

 

אפייה:

מחממים טאבון או תבנית שטוחה על חום גבוה מאוד (כוח חום חזק).

מניחים את הספיכות בזהירות על האבן/תבנית ואופים כרבע שעה עד שהן מזהיבות ומתרקמות.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה