ספיחה היא מנה מסורתית מהמטבח הערבי, הנפוצה בעיקר בקרב הקהילות במזרח התיכון.
מדובר בלחם דק ושטוח הנאפה על גבי אבן חמה או טאבון, ובתוכו ממלאים תערובות שונות של בשר, ירקות ותבלינים.
מה שמייחד את הספיחה היא השילוב של טעמים עשירים והשיטה המסורתית של הכנת הלחם, שמעניקה לו מרקם פריך וטעים.
הספיחה הפכה לפופולרית גם בקרב אנשים שאוהבים אוכל מהיר וטעים, והשילובים בה יכולים להיות אינסופיים.

 

מרכיבים:

500 גרם קמח חיטה (אפייה)

300 מ"ל מים פושרים

1 כף שמן זית

10 גרם מלח

1 כף סוכר

10 גרם שמרים יבשים

250 גרם בשר טחון (עוף, בקר או עז)

1 בצל קטן קצוץ

1 פלפל (פלפל ירוק, חריף או מתוק) קצוץ

2 כפות פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

תבלינים: 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית קימל, מלח ופלפל לפי טעם

 

הוראות הכנה:

 

הכנת הבצק:

בקערה, לשים את הקמח עם המלח והסוכר.

באותה קערה, נלוש את השמרים עם מים פושרים במשך 5 דקות עד שהתמיסה תתמוסס לחלוטין.

מוסיפים את השמרים והמים לקמח ולשים עד שהבצק נהי רה אלסטי, כ-10 דקות במדפי לישה.

מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד שהשמן נספג בבצק.

מכסים את הקערה בניילון ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

הכנת המילוי:

מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מתרכך.

מוסיפים את הבשר הטרי ומערבבים היטב עד שהבשר מבושל לחלוטין.

מוסיפים את הפשטידה הקצוצה, הפטרוזיליה והתבלינים, ומבשלים יחד עוד 5 דקות.

 

הרכבת הספיחה:

לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים קטנים (בגודל כשל כדור טניס).

פותחים כל כדור על משטח מקומי עד לרבעה דקה.

ממלאים כפית מהמילוי במרכז כל רבעה, מקפלים את הקצוות אל המרכז ליצירת קיפול, ולוחצים היטב כדי שהמלית לא תצא החוצה.

 

אפייה:

מחממים טאבון או תבנית שטוחה על חום גבוה מאוד (כוח חום חזק).

מניחים את הספיכות בזהירות על האבן/תבנית ואופים כרבע שעה עד שהן מזהיבות ומתרקמות.

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות