בקלווה היא קינוח שמאופיין בשכבות קלות של בצק פילו, אגוזים קצוצים וסירופ מתוק.

מקורו של המעדן הזה הוא במטבח האוטרקי וגם במטבח המזרח תיכוני, והוא נפוץ מאוד במדינות כמו טורקיה, יוון ולבנון.

מה שמייחד את הבקלווה הוא השילוב בין הפריכות של הבצק לטעם העשיר של האגוזים, ביחד עם מתיקות הסירופ שממסה את כל השכבות ליצירת קינוח מענג.

 

רכיבים

 

לבקלווה:

1 חבילת בצק פילו (500 גרם)

250 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס (או אגוזי לוז/אפרסק)

200 גרם חמאה מומסת

1/2 כפית קינמון (בעיקרון ניתן גם להשאיר את הקינמון מחוץ למתכון)

 

לסירופ:

300 גרם סוכר

200 מ"ל מים

1/2 כפית מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

הכנת הסירופ:

בסיר, שלבו את הסוכר והמים. הביאו לרתיחה על חום בינוני וטורפים עד שהסוכר נמס.

הוסיפו את מיץ הלימון ותמצית הווניל (אם משתמשים) ונותנים לסירופ להתבשל על חום נמוך במשך 10 דקות. לאחר מכן, הסירו מהכיריים וציננו.

 

הכנת הבצק:

שימו את הבצק הפילו על משטח עבודה. כל פעם קחו דף אחד, מרחו עליו חמאה ומניחים על תבנית אפייה.

חזרו על הפעולה והניחו 6-8 דפי פילו כשכל אחד מעוכב בחמאה.

 

מילוי האגוזים:

בקערה נפרדת, ערבבו את האגוזים הקצוצים עם קינמון (אם בחרתם להשתמש) עד שהתערובת אחידה.

פזרו שיכבת אגוזים על דפי הפילו בתבנית.

 

המשך שכבות הבצק:

המשיכו להניח דפי פילו עם חמאה על שכבת האגוזים, עד שיהיה לכם 6-8 שכבות נוספות מעל האגוזים.

חתכו את הבקלווה לריבועים בעזרת סכין לפני הכניסה לתנור.

 

אפייה:

השקיעו את הבקלווה לתנור וצפו ל-30-40 דקות או עד שהבצק מזהיב ופריך.

הוציאו את הבקלווה מהתנור וקררו אותה מעט, ולאחר מכן, שופכים את הסירופ מעל עד ל"הצפה"

 

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה