בקלווה היא קינוח שמאופיין בשכבות קלות של בצק פילו, אגוזים קצוצים וסירופ מתוק.

מקורו של המעדן הזה הוא במטבח האוטרקי וגם במטבח המזרח תיכוני, והוא נפוץ מאוד במדינות כמו טורקיה, יוון ולבנון.

מה שמייחד את הבקלווה הוא השילוב בין הפריכות של הבצק לטעם העשיר של האגוזים, ביחד עם מתיקות הסירופ שממסה את כל השכבות ליצירת קינוח מענג.

 

רכיבים

 

לבקלווה:

1 חבילת בצק פילו (500 גרם)

250 גרם אגוזי פקאן, קצוצים גס (או אגוזי לוז/אפרסק)

200 גרם חמאה מומסת

1/2 כפית קינמון (בעיקרון ניתן גם להשאיר את הקינמון מחוץ למתכון)

 

לסירופ:

300 גרם סוכר

200 מ"ל מים

1/2 כפית מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

הכנת הסירופ:

בסיר, שלבו את הסוכר והמים. הביאו לרתיחה על חום בינוני וטורפים עד שהסוכר נמס.

הוסיפו את מיץ הלימון ותמצית הווניל (אם משתמשים) ונותנים לסירופ להתבשל על חום נמוך במשך 10 דקות. לאחר מכן, הסירו מהכיריים וציננו.

 

הכנת הבצק:

שימו את הבצק הפילו על משטח עבודה. כל פעם קחו דף אחד, מרחו עליו חמאה ומניחים על תבנית אפייה.

חזרו על הפעולה והניחו 6-8 דפי פילו כשכל אחד מעוכב בחמאה.

 

מילוי האגוזים:

בקערה נפרדת, ערבבו את האגוזים הקצוצים עם קינמון (אם בחרתם להשתמש) עד שהתערובת אחידה.

פזרו שיכבת אגוזים על דפי הפילו בתבנית.

 

המשך שכבות הבצק:

המשיכו להניח דפי פילו עם חמאה על שכבת האגוזים, עד שיהיה לכם 6-8 שכבות נוספות מעל האגוזים.

חתכו את הבקלווה לריבועים בעזרת סכין לפני הכניסה לתנור.

 

אפייה:

השקיעו את הבקלווה לתנור וצפו ל-30-40 דקות או עד שהבצק מזהיב ופריך.

הוציאו את הבקלווה מהתנור וקררו אותה מעט, ולאחר מכן, שופכים את הסירופ מעל עד ל"הצפה"

 

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה