מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי,
אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון.

מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים.
המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה.
היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד חלה טרייה או פיתות.

 

מרכיבים:

8 עגבניות בשלות (או 2 קופסאות של עגבניות קצוצות בשימור)

2 פלפלים ירוקים מתוקים (תחיל זה יכול להיות פלפל חריף או מתוק, לפי הטעם)

1 בצל גדול, קצוץ

5 שיני שום כתושות

1/2 כוס שמן זית

1/2 כפית פפריקה חריפה (לפי הטעם)

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/2 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)

1/2 כפית כמון (אופציונלי)

1/4 כוס כוסברה קצוצה (אופציונלי, לקישוט)

 

הוראות הכנה:

הכנת המרכיבים: קוצצים את העגבניות, הפלפלים והבצל. כתשו את השום.

טיגון הבצל: מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל שקוף ורך, כ-5-7 דקות.

הוספת השום: מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים היטב לתוך הבצל. מטגנים במשך דקה נוספת, עד שהשום מתחיל לבעבע.

הוספת הפלפלים: מוסיפים את הפלפלים הקצוצים לסיר ומערבבים. מבשלים במשך 5 דקות עד שהפלפלים רכים.

הוספת העגבניות: מוסיפים את העגבניות הקצוצות (או שימורים) לסיר. מתבלים בפפריקה, סוכר, מלח, פלפל וכמון (אם בחרתם). מערבבים היטב.

בישול המטבוחה: מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 30-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהמטבוחה מצטמצמת ומסמיכה. אם נדרש, ניתן להוסיף מעט מים במהלך הבישול.

סיום: בסוף הבישול, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם רוצים, מקשטים בכוסברה קצוצה.

הגשה: מגישים חם או בטמפ' החדר, ליד לחם או חלה טרייה.

 

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה