פיצה עם פטריות יער וקרם פרש היא מנות פיצה מיוחדת ומפנקת שמביאה את הטעמים העשירים של הפטריות הטריות יחד עם הטקסטורה החלקה של קרם הפרש. בתור מאכל שהוצג על ידי המטבח האיטלקי המסורתי, הפיצה זכתה לפופולריות רבה ברחבי העולם ויש לה גרסאות רבות. השימוש בפטריות יער מוסיף עומק וטעימות ייחודית, והקרם פרש מעניק חומציות עדינה שמרעננת את המנה. זו פיצה מושלמת לאירועים מיוחדים או לערב רגוע בבית.

להכנת הבצק:

500 גרם קמח פיצה (או קמח חיטה חזקה)

7 גרם שמרים יבשים

325 מ"ל מים פושרים

10 גרם מלח

10 גרם סוכר

30 מ"ל שמן זית

 

לרוטב:

400 גרם רוטב עגבניות (אפשר משומר)

2 שיני שום, קצוצות

1 כף שמן זית

1 כפית בזיליקום מיובש

1 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לתוספות:

300 גרם פטריות יער (מיקס של פטריות שיטאקי, פורצ'יני ועוד)

200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

150 גרם קרם פרש

30 גרם פרמזן מגורר (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, נערבב את הקמח, השמרים, המלח והסוכר.

נוסיף את המים ושמן הזית ונערבב בעזרת כף עץ עד שהבצק מתגבש.

נמיס את הבצק על משטח מקומח ונלוש אותו במשך כ-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש.

נניח את הבצק בקערה משומנת, מכוסה בניילון נצמד, ונשאיר אותו לתפוח במשך שעה בטמפרטורת החדר, או עד שהוא מכפיל את נפחו.

 

הכנת הרוטב:

במחבת, נחמם את שמן הזית ונטגן את השום הקצוץ עד שהוא מצטמק.

נוסיף את רוטב העגבניות, הבזיליקום והאורגנו. נבשל כ-10 דקות על חום נמוך עד שהרוטב מצטמצם מעט. נדביק מלח ופלפל לפי הטעם.

 

הכנת הפיצה:

לאחר שהתפיח הבצק, נחלק אותו ל-2 או 3 כדורים (תלוי בגודל הפיצה הרצוי) ונניח אותם על משטח מקומח ל-10 דקות נוספות.

נמיס את הכדורים לעיגולים בעובי של כ-0.5 ס"מ.

נניח את העיגולים על תבניות אפייה מרוחות בשמן.

נפזר את רוטב העגבניות על כל פיצה.

נקשט בפטריות היער המפולחות, על גבי הרוטב.

נפזר את גבינת המוצרלה גבוהה, ולאחר מכן, אם רוצים, גם את פרמזן.

נכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס, ונאפה במשך 12-15 דקות, או עד שהגבינה מבעבעה והקצוות זהובים.

 

הגשה:

בתום האפייה, נניח כף קרם פרש במרכז הפיצה.

נחתוך את הפיצה לפיסות ונגיש חם.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]