עוגיות הפיסטוק הן פינוק מושלם לחובבי הטעם האגוזי והמתוק.
שילוב מושלם של פיסטוקים טחונים, חמאה רכה וסוכר חום יוצר עוגיות פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, עם טעם עשיר וארומטי של פיסטוקים קלויים
פינוק מושלם לקפה שלכם, לאירוח חברים או סתם ככה, כי מגיע לכם.

רכיבים

1 כוס פיסטוקים קלויים ולא מלוחים (אפשר טחונים או קצוצים גס)

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס חמאה רכה (במקום, ניתן להשתמש בשמן קוקוס)

1 ביצה

1/2 כפית תמצית וניל

1 1/2 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

(אופציונלי) 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ

הוראות הכנה

חימום תנור:חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

שילוב הרכיבים הרטובים: בקערה גדולה, מקציפים את החמאה והסוכר עד שהפעמיים מתאחדות והן מתערבבות היטב.

הוספה ביצה ותמצית: מוסיפים את הביצה ומערבבים עוד קצת. לאחר מכן, מוסיפים את תמצית ה-vanille ומערבבים היטב.

שילוב החומרים היבשים: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח. לאחר מכן, מוסיפים את התערובת הזו לתערובת החמאה בהדרגה, עד שהתערובת מתהדקת.

הוספת פיסטוק: מוסיפים את הפיסטוקים הקלויים (ואת השוקולד המריר, אם החלטתם להשתמש בו) ומערבבים עד שהדברים יתערבבו היטב.

עיצוב העוגיות: משתמשים בכף כדי לקחת כמות מהתערובת ומעבירים אותה לתבנית האפייה, שומרים מרווחים בין העוגיות.

אפייה: מכניסים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות, או עד שהעוגיות זהובות קשות בצדדים אך רכות במרכז.

קירור: לאחר האפייה, נותנים לעוגיות להתקרר על רשת לפני שמגישים.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה