מי אמר שפסטה חייבת להיות עם רוטב עגבניות?
פסטה עם רוטב פירות יער היא הוכחה לכך שניתן לשלב טעמים חדשים ויצירתיים במטבח.
הרוטב הסמיך והמתוק-חמוץ עוטף את הפסטה ברכות, והופך אותה למנה מיוחדת וטעימה.

 

מרכיבים:

300 גרם פסטה (פנה, פוסילי או ספגטי)

250 גרם פירות יער (תערובת של תותים, פטל, אוכמניות ודומדמניות)

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כוס ציר ירקות או מים

1/4 כוס שמנת מתוקה (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית סוכר (למתיקות נוספת, אם יש צורך)

חופן בזיליקום קצוץ (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

בשלו מים בסיר גדול עם מלח.

הוסיפו את הפסטה ובשלו לפי הוראות היצרן (בערך 8-10 דקות) עד שהיא רכה אך עם מרקם "אל דנטה".

סננו את הפסטה ושמרו כוס ממי הבישול.

 

הכנת רוטב פירות היער:

במחבת גדולה, חיממו את שמן הזית על חום בינוני.

הוסיפו את השום הקצוץ ולטגן במשך 1-2 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.

הוסיפו את פירות היער למחבת ולטגן אותם למשך כ-3-4 דקות עד שהם מתרככים ושחררים את המיץ שלהם.

אם אתם רוצים שהרוטב יהיה קרם יותר, הוסיפו את השמנת המתוקה ערבבו היטב.

הוסיפו את ציר הירקות (או מים), מלח, פלפל, וסוכר, והבישן את כל המרכיבים יחד. הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את הלהבה לבישול במשך 5-7 דקות נוספות.

 

שילוב הפסטה עם הרוטב:

הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבת עם רוטב פירות היער וערבבו עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי, הוסיפו מעט ממי בישול הפסטה ששמרתם.

 

 

 

על הכותב.ת

Further reading

תגובות

כתיבת תגובה