מרק עדשים הוא מנה מחממת ומנחמת,  עשירה בחלבון וברזל, מנה מושלמת לצמחונים וטבעונים.

עדשים מספקות גוון ייחודי וטעם עשיר, והמרק הזה נחשב לאוכל עשיר ומזין שמספק מענה מצוין בימים קרים.

 

רכיבים:

2 כוסות עדשים ירוקות

1 בצל קצוץ

2 גזרים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס סלרי קצוץ

1 כפית כמון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כוסברה טחונה

4 כוסות מים או ציר ירקות

2 כפות שמן זית

1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ (אופציונלי)

מיץ מלימון אחד (אופציונלי)

פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

הכנת הירקות: חותכים את הבצל, הגזר, השום והסלרי לקוביות קטנות.

טיגון הבסיס: מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני. מוסיפים את הבצל וטיגנים עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות.

הוספת השום והירקות: מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומערבבים. מבשלים למשך 5 דקות נוספות.

הוספת העדשים והמים: מוסיפים את העדשים, תפוח האדמה (אם משתמשים), המים או ציר הירקות, הכמון, מלח וכוסברה. מביאים לרתיחה.

בישול: כשמתחילים לבעבע, מכסים את הסיר ומצמצמים את החום. מבשלים על חום נמוך למשך 30-40 דקות, או עד שהעדשים רכות.

תיבול: טועמים ומוסיפים עוד מלח או מיץ לימון לפי הצורך.

הגשה: מפזרים פטרוזיליה קצוצה על המרק ומערבבים לפני ההגשה.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה