מרק עדשים הוא מנה מחממת ומנחמת,  עשירה בחלבון וברזל, מנה מושלמת לצמחונים וטבעונים.

עדשים מספקות גוון ייחודי וטעם עשיר, והמרק הזה נחשב לאוכל עשיר ומזין שמספק מענה מצוין בימים קרים.

 

רכיבים:

2 כוסות עדשים ירוקות

1 בצל קצוץ

2 גזרים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס סלרי קצוץ

1 כפית כמון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כוסברה טחונה

4 כוסות מים או ציר ירקות

2 כפות שמן זית

1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ (אופציונלי)

מיץ מלימון אחד (אופציונלי)

פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

הכנת הירקות: חותכים את הבצל, הגזר, השום והסלרי לקוביות קטנות.

טיגון הבסיס: מחממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני. מוסיפים את הבצל וטיגנים עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות.

הוספת השום והירקות: מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומערבבים. מבשלים למשך 5 דקות נוספות.

הוספת העדשים והמים: מוסיפים את העדשים, תפוח האדמה (אם משתמשים), המים או ציר הירקות, הכמון, מלח וכוסברה. מביאים לרתיחה.

בישול: כשמתחילים לבעבע, מכסים את הסיר ומצמצמים את החום. מבשלים על חום נמוך למשך 30-40 דקות, או עד שהעדשים רכות.

תיבול: טועמים ומוסיפים עוד מלח או מיץ לימון לפי הצורך.

הגשה: מפזרים פטרוזיליה קצוצה על המרק ומערבבים לפני ההגשה.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה