קציצות עדשים עם פסטו

קציצות עדשים עם פסטו הן מנה צמחונית טעימה ובריאה, שמחברת בין טעמים.

הקציצות עשויות מעדשים עם תוספת של פסטו, אשר מעניק להן טעם עשיר וריחני.
מקורן של הקציצות בראייה המודרנית של מנות מבוססות קטניות, המהוות חלק חשוב בתזונה צמחונית.
המנה הזו מתאימה לארוחות ערב קלות, כחלק מארוחה משפחתית או כנשנוש טעים ומיוחד.

חומרי הגלם

לקציצות:

1 כוס עדשים ירוקות (מדודות לפני בישול)

1 בצל קטן, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות

1/2 כוס פירורי לחם

1 ביצה (או תחליף ביצה)

1/2 כוס פסטו

1/2 כפית כמון

1/2 כפית קימל

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

שמן זית, לטיגון

 

לרטבים (אופציונלי):

פסטו נוסף להגשה

ירקות מוקפצים או סלט

 

הוראות הכנה

בישול העדשים:

משרים את העדשים במים למשך 30 דקות, ואז מסננים.

מבשלים את העדשים בסיר עם מים למשך כ-20-25 דקות, עד שהן רכות. מסננים ומניחים להתקרר.

 

הכנת התערובת:

במחבת עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל וה שום עד שהבצל מתרכך (כ-5-7 דקות).

בעזרת מעבד מזון, גורמים לעדשים להתפרק מעט, כך שיהיו חלקיות אבל עדיין עם מבנה.

מעבירים את העדשים לקערה גדולה ומוסיפים את הבצל המטוגן, פירורי הלחם, ביצה, פסטו, כמון, קימל, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

 

יצירת קציצות:

בעזרת כף מותאמת, יוצרים קציצות בגודל בינוני ומניחים אותן על מגש.

 

טיגון:

מחממים שמן זית במחבת מעל להבה בינונית.

מטגנים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ומשחימות.

 

הגשה:

מגישים את הקציצות חמות, עם פסטו נוסף בצד וירקות מוקפצים או סלט.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה