קציצות פרגיות ברוטב עגבניות הן מנה אהובה, טעימה וקלה להכנה.מה שמייחד את המנה הזו הוא השילוב בין פרגיות עסיסיות לרוטב עגבניות חמוץ-מתוק, שמוסיף עומק וטעם לכל ביס.

מצרכים:

500 גרם פרגיות טחונות

בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1 ביצה

1/4 כוס פירורי לחם

1/2 כפית שטוחה כמון

1/2 כפית שטוחה פפריקה

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

 

לרוטב:

2 כוסות רסק עגבניות

1/2 כוס מים

1/2 כפית סוכר (אם צריך)

1/2 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

הכנת הקציצות:

בקערה גדולה, ערבבו את הפרגיות הטחונות עם הבצל והשום הקצוצים.

הוסיפו את הביצה, פירורי הלחם, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.

ערבבו היטב עד שהחומרים מתאחדים.

בעזרת ידיים רטובות, עיצבו קציצות בגודל כדור פינג פונג.

 

טיגון הקציצות:

מחממים כף שמן במחבת על חום בינוני.

כשהחום גבוה, טגנו את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים (בערך 4-5 דקות בכל צד).

הוציאו את הקציצות מהמחבת והניחו על נייר סופג.

 

הכנת הרוטב:

באותה מחבת, הוסיפו עוד קצת שמן במידה ויש צורך וחממים על חום בינוני.

מזגו את רסק העגבניות, הוסיפו מים, סוכר, אורגנו, מלח ופלפל.

ערבבו עד שהתערובת מתאחדת וגם תביאו לרתיחה.

 

בישול הקציצות ברוטב:

הניחו את הקציצות המטוגנות ברוטב ותנו להם להתבשל על חום נמוך במשך כ-15 דקות, עד שהן סופגות את הטעמים.

 

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה