קציצות פרגיות ברוטב עגבניות הן מנה אהובה, טעימה וקלה להכנה.מה שמייחד את המנה הזו הוא השילוב בין פרגיות עסיסיות לרוטב עגבניות חמוץ-מתוק, שמוסיף עומק וטעם לכל ביס.

מצרכים:

500 גרם פרגיות טחונות

בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1 ביצה

1/4 כוס פירורי לחם

1/2 כפית שטוחה כמון

1/2 כפית שטוחה פפריקה

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

 

לרוטב:

2 כוסות רסק עגבניות

1/2 כוס מים

1/2 כפית סוכר (אם צריך)

1/2 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

הכנת הקציצות:

בקערה גדולה, ערבבו את הפרגיות הטחונות עם הבצל והשום הקצוצים.

הוסיפו את הביצה, פירורי הלחם, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.

ערבבו היטב עד שהחומרים מתאחדים.

בעזרת ידיים רטובות, עיצבו קציצות בגודל כדור פינג פונג.

 

טיגון הקציצות:

מחממים כף שמן במחבת על חום בינוני.

כשהחום גבוה, טגנו את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים (בערך 4-5 דקות בכל צד).

הוציאו את הקציצות מהמחבת והניחו על נייר סופג.

 

הכנת הרוטב:

באותה מחבת, הוסיפו עוד קצת שמן במידה ויש צורך וחממים על חום בינוני.

מזגו את רסק העגבניות, הוסיפו מים, סוכר, אורגנו, מלח ופלפל.

ערבבו עד שהתערובת מתאחדת וגם תביאו לרתיחה.

 

בישול הקציצות ברוטב:

הניחו את הקציצות המטוגנות ברוטב ותנו להם להתבשל על חום נמוך במשך כ-15 דקות, עד שהן סופגות את הטעמים.

 

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה