קציצות פרגיות ברוטב עגבניות הן מנה אהובה, טעימה וקלה להכנה.מה שמייחד את המנה הזו הוא השילוב בין פרגיות עסיסיות לרוטב עגבניות חמוץ-מתוק, שמוסיף עומק וטעם לכל ביס.
מצרכים:
500 גרם פרגיות טחונות
בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 ביצה
1/4 כוס פירורי לחם
1/2 כפית שטוחה כמון
1/2 כפית שטוחה פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון
לרוטב:
2 כוסות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
1/2 כפית סוכר (אם צריך)
1/2 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
הכנת הקציצות:
בקערה גדולה, ערבבו את הפרגיות הטחונות עם הבצל והשום הקצוצים.
הוסיפו את הביצה, פירורי הלחם, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
ערבבו היטב עד שהחומרים מתאחדים.
בעזרת ידיים רטובות, עיצבו קציצות בגודל כדור פינג פונג.
טיגון הקציצות:
מחממים כף שמן במחבת על חום בינוני.
כשהחום גבוה, טגנו את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים (בערך 4-5 דקות בכל צד).
הוציאו את הקציצות מהמחבת והניחו על נייר סופג.
הכנת הרוטב:
באותה מחבת, הוסיפו עוד קצת שמן במידה ויש צורך וחממים על חום בינוני.
מזגו את רסק העגבניות, הוסיפו מים, סוכר, אורגנו, מלח ופלפל.
ערבבו עד שהתערובת מתאחדת וגם תביאו לרתיחה.
בישול הקציצות ברוטב:
הניחו את הקציצות המטוגנות ברוטב ותנו להם להתבשל על חום נמוך במשך כ-15 דקות, עד שהן סופגות את הטעמים.
בתיאבון!
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.