מי אמר שפסטה חייבת להיות עם רוטב עגבניות?
פסטה עם רוטב פירות יער היא הוכחה לכך שניתן לשלב טעמים חדשים ויצירתיים במטבח.
הרוטב הסמיך והמתוק-חמוץ עוטף את הפסטה ברכות, והופך אותה למנה מיוחדת וטעימה.

 

מרכיבים:

300 גרם פסטה (פנה, פוסילי או ספגטי)

250 גרם פירות יער (תערובת של תותים, פטל, אוכמניות ודומדמניות)

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כוס ציר ירקות או מים

1/4 כוס שמנת מתוקה (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית סוכר (למתיקות נוספת, אם יש צורך)

חופן בזיליקום קצוץ (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

בשלו מים בסיר גדול עם מלח.

הוסיפו את הפסטה ובשלו לפי הוראות היצרן (בערך 8-10 דקות) עד שהיא רכה אך עם מרקם "אל דנטה".

סננו את הפסטה ושמרו כוס ממי הבישול.

 

הכנת רוטב פירות היער:

במחבת גדולה, חיממו את שמן הזית על חום בינוני.

הוסיפו את השום הקצוץ ולטגן במשך 1-2 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.

הוסיפו את פירות היער למחבת ולטגן אותם למשך כ-3-4 דקות עד שהם מתרככים ושחררים את המיץ שלהם.

אם אתם רוצים שהרוטב יהיה קרם יותר, הוסיפו את השמנת המתוקה ערבבו היטב.

הוסיפו את ציר הירקות (או מים), מלח, פלפל, וסוכר, והבישן את כל המרכיבים יחד. הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את הלהבה לבישול במשך 5-7 דקות נוספות.

 

שילוב הפסטה עם הרוטב:

הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבת עם רוטב פירות היער וערבבו עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי, הוסיפו מעט ממי בישול הפסטה ששמרתם.

 

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה