מי אמר שפסטה חייבת להיות עם רוטב עגבניות?
פסטה עם רוטב פירות יער היא הוכחה לכך שניתן לשלב טעמים חדשים ויצירתיים במטבח.
הרוטב הסמיך והמתוק-חמוץ עוטף את הפסטה ברכות, והופך אותה למנה מיוחדת וטעימה.

 

מרכיבים:

300 גרם פסטה (פנה, פוסילי או ספגטי)

250 גרם פירות יער (תערובת של תותים, פטל, אוכמניות ודומדמניות)

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כוס ציר ירקות או מים

1/4 כוס שמנת מתוקה (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית סוכר (למתיקות נוספת, אם יש צורך)

חופן בזיליקום קצוץ (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

בשלו מים בסיר גדול עם מלח.

הוסיפו את הפסטה ובשלו לפי הוראות היצרן (בערך 8-10 דקות) עד שהיא רכה אך עם מרקם "אל דנטה".

סננו את הפסטה ושמרו כוס ממי הבישול.

 

הכנת רוטב פירות היער:

במחבת גדולה, חיממו את שמן הזית על חום בינוני.

הוסיפו את השום הקצוץ ולטגן במשך 1-2 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.

הוסיפו את פירות היער למחבת ולטגן אותם למשך כ-3-4 דקות עד שהם מתרככים ושחררים את המיץ שלהם.

אם אתם רוצים שהרוטב יהיה קרם יותר, הוסיפו את השמנת המתוקה ערבבו היטב.

הוסיפו את ציר הירקות (או מים), מלח, פלפל, וסוכר, והבישן את כל המרכיבים יחד. הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את הלהבה לבישול במשך 5-7 דקות נוספות.

 

שילוב הפסטה עם הרוטב:

הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבת עם רוטב פירות היער וערבבו עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי, הוסיפו מעט ממי בישול הפסטה ששמרתם.

 

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה