מי אמר שפסטה חייבת להיות עם רוטב עגבניות?
פסטה עם רוטב פירות יער היא הוכחה לכך שניתן לשלב טעמים חדשים ויצירתיים במטבח.
הרוטב הסמיך והמתוק-חמוץ עוטף את הפסטה ברכות, והופך אותה למנה מיוחדת וטעימה.

 

מרכיבים:

300 גרם פסטה (פנה, פוסילי או ספגטי)

250 גרם פירות יער (תערובת של תותים, פטל, אוכמניות ודומדמניות)

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כוס ציר ירקות או מים

1/4 כוס שמנת מתוקה (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית סוכר (למתיקות נוספת, אם יש צורך)

חופן בזיליקום קצוץ (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

בשלו מים בסיר גדול עם מלח.

הוסיפו את הפסטה ובשלו לפי הוראות היצרן (בערך 8-10 דקות) עד שהיא רכה אך עם מרקם "אל דנטה".

סננו את הפסטה ושמרו כוס ממי הבישול.

 

הכנת רוטב פירות היער:

במחבת גדולה, חיממו את שמן הזית על חום בינוני.

הוסיפו את השום הקצוץ ולטגן במשך 1-2 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב.

הוסיפו את פירות היער למחבת ולטגן אותם למשך כ-3-4 דקות עד שהם מתרככים ושחררים את המיץ שלהם.

אם אתם רוצים שהרוטב יהיה קרם יותר, הוסיפו את השמנת המתוקה ערבבו היטב.

הוסיפו את ציר הירקות (או מים), מלח, פלפל, וסוכר, והבישן את כל המרכיבים יחד. הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את הלהבה לבישול במשך 5-7 דקות נוספות.

 

שילוב הפסטה עם הרוטב:

הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבת עם רוטב פירות היער וערבבו עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב. אם הרוטב סמיך מדי, הוסיפו מעט ממי בישול הפסטה ששמרתם.

 

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה