רוטב פסטה נפוליטני הוא קלאסיקה איטלקית אמיתית – פשוטה, טעימה ומלאה בניחוחות עשירים שמחזירים אותנו לרחובותיה הציוריים של נאפולי. הרוטב הזה, שמבוסס על עגבניות טריות, עשבי תיבול ושום, הוא כל מה שצריך כדי להפוך מנת פסטה בסיסית לארוחה מלאה בטעם ובנשמה. המתכון הזה מתאים לכל רגע – בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב מהירה ומנחמת, או מעוניינים להרשים את המשפחה והחברים בטעמים אמיתיים מהמטבח האיטלקי. עם כמה מרכיבים פשוטים וזמן הכנה קצר, תוכלו להכין את הרוטב הנפלא הזה שישדרג כל מנת פסטה!

 

מרכיבים:

800 גרם עגבניות מרוסקות (למשל מעגבניות בשימור)

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1 בצל קטן קצוץ דק

1 כפית סוכר (לאזן את החמיצות של העגבניות)

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור טחון

2 כפות בזיליקום קצוץ (או צרור קטן)

1/2 כפית אורגנו (אופציונלי)

פילפר חריף קצוץ (אופציונלי, לפי הטעם)

 

הוראות הכנה:

חימום השמן: בסיר בינוני, על חום בינוני, מחממים את שמן הזית.

טיגון הבצל: כאשר השמן חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך כ-3-4 דקות, עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו זהב קל.

הוספת השום: מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב. מטגנים במשך דקה נוספת, עד שהשום מתחיל להריח (לא להקפיץ את השום יותר מדי כדי שלא יישרף).

הוספת העגבניות: מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה.

תיבול: מוסיפים את הסוכר, המלח, הפלפל השחור, והאורגנו (אם משתמשים). מערבבים היטב.

בישול: מכסים את הסיר ונותנים לרוטב להתבשל על חום נמוך במשך 20-30 דקות. ערבוב מדי פעם מומלץ כדי למנוע הדבקה של הרוטב.

תוספת בזיליקום: בסוף הבישול, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים. אם רוצים, ניתן גם להוסיף פילפר חריף קצוץ.

טעימה והתאמה: טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול בהתאם לצורך (מלח, פלפל, סוכר).

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה