פסטה עם עוף היא מנה אהובה על רבים, ויש לכך סיבה טובה! השילוב בין הפסטה הרכה לעוף העסיסי יוצר מנה מאוזנת וטעימה. ברוטב עשיר, עם שום, עגבניות ועשבי תיבול, המנה הזו הופכת לחגיגה של טעמים.

 

מרכיבים:

400 גרם פסטה (סוג לבחירה: פנה או ספגטי)

500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות

1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

400 גרם עגבניות קצוצות (קופסה)

1 כוס מים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית בזיליקום יבש

עלי בזיליקום טריים לקישוט (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

הביאו סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה.

הוסיפו את הפסטה ובישלו לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.

סננו את הפסטה ושמרו מעט מהמים שלה בצד.

טיגון העוף:

בסיר גדול או במחבת עמוקה, חממים את שמן הזית על חום בינוני.

הוסיפו את קוביות העוף וטגנו עד שהן משחימות מכל הצדדים (כ-5-7 דקות).

הוציאו את העוף מהסיר ותנו לו להתקרר על צלחת נפרדת.

טיגון הירקות:

באותו סיר, הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא מתרכך והופך לשקוף (כ-3-4 דקות).

הוסיפו את השום הקצוץ, הגזר והפלפל האדום וטגנו עוד כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים.

הוספת עגבניות:

הוסיפו את העגבניות הקצוצות ומערבבים היטב.

הוסיפו את המים, המלח, הפלפל, האורגנו והבזיליקום. הביאו לרתיחה.

הוספת העוף:

החזירו את קוביות העוף לסיר וערבבו היטב.

כיסוי הסיר ובישול על חום נמוך למשך 10-15 דקות, עד שהעוף מבושל לחלוטין.

שילוב הפסטה:

הוסיפו את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב וערבבו היטב.

אם תרצו, הוסיפו את השמנת המתוקה לבישול בהדרגה והמשיכו לבשל כ-5 דקות נוספות עד שהרוטב אחיד וחם.

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה