עוגת תפוזים היא קינוח קלאסי ונפוץ במטבח הישראלי, שמבוסס על שימוש בתפוזים טריים וצבעוניים.
עוגת תפוזים היא לא רק מתוקה וטעימה, אלא גם מביאה עמה זכרונות מחממים ילדות, כאשר ריח התפוזים מתפשט בכל הבית.

מצרכים

3 תפוזים בינוניים

1/2 כוס שמן (שקדים או רגיל)

1 כוס סוכר

3 ביצים

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)

1 שקית אבקת קינמון (אופציונלי)

קורט מלח

1 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

הכנת התפוזים: כבשו את התפוזים במים רותחים במשך כ-10 דקות. לאחר מכן, חיתכו אותם לקוביות קטנות, כולל הקליפה.

הכנת הבלילה: בקערה גדולה, הניחו את התפוזים הקצוצים, הוסיפו שמן, סוכר, והקציפו היטב עם מטרפה. לאחר מכן, הוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה והמשיכו להקציף עד שהתערובת חלקה ועקבית.

הוספת החומרים היבשים: בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח, סודה לשתייה, מלח ואם רוצים גם קינמון. כשכל החומרים היבשים מעורבים היטב, הוסיפו את התערובת היבשה בהדרגה לתערובת הנוזלית והקפיצו עד שהכל מתאחד.

הכנה לאפייה: אם רוצים, הוסיפו את אגוזי המלך הקצוצים לתערובת. לאחר מכן, שימנו תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ עם מעט שמן או חמאה.

אפייה: אפו בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 40-50 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

קירור: לאחר האפייה, הוציאו את העוגה ותנו לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ואז הוציאו אותה על רשת קירור.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה