הסלט הזה הוא תוספת רעננה ומושלמת לכל ארוחה, המשלבת את המתיקות של עגבניות השרי עם החריפות המעודנת של הבצל הסגול והפריכות של החסה הטרייה. הרוטב, בעבודת יד, מעניק לסלט טעמים עמוקים ומלכותיים שמזכירים את הסלטים המוגשים במסעדות היוקרתיות ביותר. הוא לא רק שהופך כל ארוחה לטעימה יותר, אלא גם מהווה מנה קלה ובריאה שניתן להכין בקלות ובמהירות.

הצטרפו אלינו ותיהנו מסלט שמביא את הטעמים האמיתיים של המסעדות הישירות למטבח שלכם!

מרכיבים:

לסלט:

1 ראש חסה (רומנסקו או חסה רגילה), קרועה לחתיכות קטנות

1 בצל סגול, פרוס דק

200 גרם עגבניות שרי, חתוכות לחצאים

1/2 מלפפון, פרוס דק (אופציונלי)

חופן פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף דיז'ון

1 כפית דבש

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור טחון (או לפי הטעם)

הוראות הכנה:

הכנת הסלט:

הניחו את חסה בקערה גדולה.

הוסיפו את פרוסות הבצל הסגול ועגבניות השרי. אם אתם משתמשים במלפפון, הוסיפו גם אותו.

פזרו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה, אם בחרתם להשתמש.

הכנת הרוטב:

בקערה קטנה או בצנצנת עם מכסה, שלבו את שמן הזית, חומץ הבלסמי, דיז'ון, דבש, שום כתוש, מלח ופלפל שחור.

ערבבו היטב עד שהתערובת מתאחדת. אם אתם משתמשים בצנצנת, אפשר להניח את המכסה ולנער היטב עד שהרוטב מתמזג.

הרכבת הסלט:

לפני ההגשה, שפכו את הרוטב על הסלט והקפידו לערבב בעדינות כדי שהרוטב יתפזר בצורה אחידה על כל הרכיבים.

הגשה:

הגישו את הסלט מיד לאחר הוספת הרוטב, כדי שהחסה תישאר פריכה ורעננה.

טיפים:

  • אם אתם רוצים לשדרג את הסלט, תוכלו להוסיף גבינת פטה מפוררת או אגוזי מלך קלויים.
  • לסלט יותר קראנץ', ניתן להוסיף קרוטונים שנעשו בבית או קנויים.

בתיאבון! 🥗

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה