פסטה עם רוטב אספרגוס וגבינת פרמזן היא מנה איטלקית קלילה ומשובחת, שמציעה שילוב מושלם בין טעם עשיר למרקם חלק.
אספרגוס הוא ירק אביבי שנותן למנה טריות וצבעוניות, וגבינת הפרמזן מוסיפה לעסיסיות ולחמימות.
המנה הזו זכתה לפופולריות רבה באיטליה, בזכות פשוטות הכנתה והמאפיינים הטריים שלה, והיא מתאימה לארוחה משפחתית או לאירוח.
ניתן "לטבען" את המנה בקלות ע"י החלפת המרכיבים החלביים לתחילים טבעוניים נהדרים שיש להשיג היום בכל סופר
רכיבים
פסטה: 400 גרם פסטה (פנה, פטוצ'יני או ספרגטי)
אספרגוס: 250 גרם, קצוץ לקוביות באורך 3-4 ס"מ
שום: 3 שיני שום, קצוצות דק
שמן זית: 3 כפות
שמנת מתוקה: 200 מ"ל
גבינת פרמזן: 100 גרם, מגורדת
מלח: לפי הטעם
פלפל שחור: לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה לקישוט עם ההגשה – אופציונלי
הוראות הכנה
הכנת הפסטה: במים רותחים עם מעט מלח, הכניסו את הפסטה ובשלו לפי ההוראות על האריזות (כ-8-10 דקות), עד שהפסטה אל דנטה. סננו ושמרו מעט מהמים שבהם בושלה.
טיגון השום: בזמן שהפסטה מתבשלת, במחבת גדולה מעל חום בינוני, הוסיפו את שמן הזית. כאשר שמן חם אך לא רותח, הוסיפו את השום הקצוץ וטגנו עד שהוא מתחיל להזהיב (כ-1-2 דקות). היזהרו שלא ייש burnt.
הוספת האספרגוס: הוסיפו את קוביות האספרגוס למחבת והמשיכו לטגן במשך כ-4-5 דקות, עד שהאספרגוס מתרכך אך עדיין שומר על פריכות.
הכנת הרוטב: לאחר שהאספרגוס רך, הוסיפו את השמנת המתוקה למחבת. ערבבו היטב והביאו לרתיחה קלה. לאחר מכן, הוסיפו את גבינת הפרמזן המגורדת, מלח ופלפל לפי הטעם. המשיכו לערבב עד שהגבינה נטמעת ברוטב והכל מתאחד בצורה חלקה
הוספת הפסטה: הכניסו את הפסטה הבושלה למחבת עם הרוטב וערבבו על חום נמוך, כך שהפסטה תספוג את הטעמים (אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים שהשארתם מהבישול של הפסטה)
הגשה: הוציאו את הפסטה לצלחות הגשה, והוסיפו מעל מעט פטרוזיליה קצוצה אם רוצים. אפשר לפזר עוד גבינת פרמזן מעל.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.