עוגיות דניש הן קינוח מתוק, פריך ורך, שמקורה באירופה. המבנה השכבותי שלהן מכיל שכבות של בצק פריך ובצק שמרים, מה שמקנה להן טעם עשיר ומרקם ייחודי. עוגיות אלו נפוצות במיוחד באירועים חגיגיים ובבוקר שבת עם כוס קפה או תה. מה שהופך את העוגיות הדניש למיוחדות הוא השילוב בין מתיקות וניחוח של תוספות כמו ריבות, שוקולד או אגוזים, שמוסיפות לחוויה הקולינרית.

 

מרכיבים

 

לבצק:

500 גרם קמח חיטה

200 מ"ל חלב חם

75 גרם סוכר

100 גרם חמאה רכה

30 גרם שמרים טריים

2 ביצים

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

 

למילוי (אפשרויות):

150 גרם ריבה (שזיפים, תותים או מישm)

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

100 גרם אגוזים קצוצים (שקדים או אגוזי הלוז)

 

לציפוי:

ביצה (למריחה)

סוכר מומס

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, ממיסים את השמרים בחלב החם ומוסיפים את הסוכר. מניחים להתסס במשך כ-10 דקות.

מוסיפים את הביצים, חמאה רכה, מלח, תמצית וניל וקמח בהדרגה. לשים את הבצק עד שהוא חלק וגמיש (כ-10 דקות).

מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חם להתרומם במשך כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.

 

רידוד הבצק:

לאחר שהבצק התפשט, עובדים עליו מעט על משטח מקומח ואז מחלקים אותו לשניים.

רדדים כל חצי לעובי של כ-0.5 ס"מ בצורת מלבן. כדאי לקמח את המשטח כדי למנוע הידבקות.

 

מילוי העוגיות:

מניחים שכבת ריבה, שוקולד או אגוזים על חצי מהמלבן המרדד, משאירים שוליים של כ-2 ס"מ.

מקפלים את החצי השני מעל המילוי. לוחצים את השוליים היטב כדי לאפשר סגירה טובה.

 

חיתוך והכנה לאפייה:

חותכים את הבצק לקטעים של כ-5 ס"מ בעזרת סכין חד או חותך פיצה.

מניחים את הקטעים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

אפייה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מורחים ביצה על פני כל עוגיה למראה מבריק ומפזרים מעט סוכר מומס נוזלי.

אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה