ירוק, רענן וטעים להפליא! פסטה עם אפונה היא לא סתם מנה, היא חגיגה של טעמים וצבעים. האפונה העסיסית מוסיפה מתיקות עדינה ומרקם נפלא לפסטה הרכה, והרוטב הקל והרענן משלים את הארוחה בצורה מושלמת. עם כמה תוספות יצירתיות, תוכלו להפוך את המנה הזאת לחוויה

 

מרכיבים:

300 גרם פסטה (פניני, פפירוני או כל סוג אחר שאוהבים)

250 גרם אפונה קפואה (או אפונה טריה)

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

100 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת צמחית)

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת (או גבינת פיקורינו, לגבינות חלופיות)

כף מיץ לימון (לפי הטעם)

כמה עלי בזיליקום לקישוט (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

בישול הפסטה: מבשלים סיר גדול של מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה לבישול בהתאם להוראות היצרן (בדרך כלל כ-8-10 דקות). לערבב מדי פעם כדי למנוע הידבקות.

הוספת האפונה: לאחר כ-3-4 דקות מהבישול, מוסיפים את האפונה הקפואה (או הטריה) למים. מבשלים יחד עד שהפסטה מוכנה, ואז מסננים את התבשיל (שמרו כוס ממי הבישול).

שום ושמן זית: במחבת גדולה, זרקו את שמן הזית על חום בינוני. כשהשמן חם, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים לכמה שניות עד שהוא מתחיל לבעבע וזהוב (זהירות לא לשרוף את השום).

הוספת הפסטה והאפונה: מוסיפים למחבת את הפסטה והאפונה המסוננים. מערבבים היטב.

שמנת ותיבול: מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח, פלפל שחור וחצי כוס ממי הבישול ששמרתם. מבשלים יחד על חום נמוך עד שהשמנת מתחממת ומעט מסמיכה (כ-2-3 דקות).

גימור: מסננים מהחום ומוסיפים את הגבינה המגורדת ומיץ הלימון. מערבבים עד שהגבינה נמסה והתערובת אחידה.

הגשה: מגישים את הפסטה חמה עם עלי בזיליקום מעל, אם רוצים.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה