פלאפל הוא מאכל רחוב פופולרי מאוד במזרח התיכון, בעיקר בישראל ובמדינות ערב. מדובר בכדורי קסם מטוגנים עושים שימוש בחומוס או פול כמסגרת עיקרית.
הפלאפל הוא סמל לתרבות המזון המקומית וגם נחשב לאופציה צמחונית עשירה בטעם ובחלבון. בכל פעם שאתם טועמים פלאפל, אתם לא רק נהנים מטעמו הייחודי

אלא גם חלק מהיסטוריה עשירה ומהרגלי תזונה של תרבויות רבות.

 

רכיבים

300 גרם חומוס יבש (או 500 גרם חומוס מבושל)

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית קימל טחון

1/2 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2-3 כפות קמח  או מספר פרוסות לחם טחונות היטב ודק

שמן לטיגון

 

 

הוראות הכנה

אם השתמשתם בחומוס יבש: שימו את חומוס להשרות במים למשך 12 שעות. לאחר מכן, שטפו את החומוס, ותנו לו להתייבש.

טחנו את החומוס היבש עם בצל, שום, פטרוזיליה, כמון, קימל, מלח ומלח חריף במעבד מזון עד שהמרקם אחיד.

הוסיפו את סודה לשתייה וקמח (אם החלטתם להשתמש) לערבב היטב עד שהתערובת מתלכדת.

הניחו לתערובת להתקרר במקרר למשך חצי שעה.

חממו את השמן במחבת על חום בינוני, בעזרת כף או כלי לכדורי פלאפל יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם בזהירות בשמן החם.

טגנו את הכדורים למשך 4-5 דקות או עד שיזהיבו מכל הצדדים.

הוציאו את הכדורים והניחו על נייר סופג.

 

להגיש את הפלאפל בפיתה עם  כל תוספת אהובה עליכם אני ממש אוהבת: ירקות חתוכים, בצל, לחם שטוח, סלט טאבולה, חומוס או טחינה.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה