פלאפל הוא מאכל רחוב פופולרי מאוד במזרח התיכון, בעיקר בישראל ובמדינות ערב. מדובר בכדורי קסם מטוגנים עושים שימוש בחומוס או פול כמסגרת עיקרית.
הפלאפל הוא סמל לתרבות המזון המקומית וגם נחשב לאופציה צמחונית עשירה בטעם ובחלבון. בכל פעם שאתם טועמים פלאפל, אתם לא רק נהנים מטעמו הייחודי

אלא גם חלק מהיסטוריה עשירה ומהרגלי תזונה של תרבויות רבות.

 

רכיבים

300 גרם חומוס יבש (או 500 גרם חומוס מבושל)

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית קימל טחון

1/2 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2-3 כפות קמח  או מספר פרוסות לחם טחונות היטב ודק

שמן לטיגון

 

 

הוראות הכנה

אם השתמשתם בחומוס יבש: שימו את חומוס להשרות במים למשך 12 שעות. לאחר מכן, שטפו את החומוס, ותנו לו להתייבש.

טחנו את החומוס היבש עם בצל, שום, פטרוזיליה, כמון, קימל, מלח ומלח חריף במעבד מזון עד שהמרקם אחיד.

הוסיפו את סודה לשתייה וקמח (אם החלטתם להשתמש) לערבב היטב עד שהתערובת מתלכדת.

הניחו לתערובת להתקרר במקרר למשך חצי שעה.

חממו את השמן במחבת על חום בינוני, בעזרת כף או כלי לכדורי פלאפל יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם בזהירות בשמן החם.

טגנו את הכדורים למשך 4-5 דקות או עד שיזהיבו מכל הצדדים.

הוציאו את הכדורים והניחו על נייר סופג.

 

להגיש את הפלאפל בפיתה עם  כל תוספת אהובה עליכם אני ממש אוהבת: ירקות חתוכים, בצל, לחם שטוח, סלט טאבולה, חומוס או טחינה.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה