פלאפל הוא מאכל רחוב פופולרי מאוד במזרח התיכון, בעיקר בישראל ובמדינות ערב. מדובר בכדורי קסם מטוגנים עושים שימוש בחומוס או פול כמסגרת עיקרית.
הפלאפל הוא סמל לתרבות המזון המקומית וגם נחשב לאופציה צמחונית עשירה בטעם ובחלבון. בכל פעם שאתם טועמים פלאפל, אתם לא רק נהנים מטעמו הייחודי
אלא גם חלק מהיסטוריה עשירה ומהרגלי תזונה של תרבויות רבות.
רכיבים
300 גרם חומוס יבש (או 500 גרם חומוס מבושל)
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית קימל טחון
1/2 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2-3 כפות קמח או מספר פרוסות לחם טחונות היטב ודק
שמן לטיגון
הוראות הכנה
אם השתמשתם בחומוס יבש: שימו את חומוס להשרות במים למשך 12 שעות. לאחר מכן, שטפו את החומוס, ותנו לו להתייבש.
טחנו את החומוס היבש עם בצל, שום, פטרוזיליה, כמון, קימל, מלח ומלח חריף במעבד מזון עד שהמרקם אחיד.
הוסיפו את סודה לשתייה וקמח (אם החלטתם להשתמש) לערבב היטב עד שהתערובת מתלכדת.
הניחו לתערובת להתקרר במקרר למשך חצי שעה.
חממו את השמן במחבת על חום בינוני, בעזרת כף או כלי לכדורי פלאפל יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים אותם בזהירות בשמן החם.
טגנו את הכדורים למשך 4-5 דקות או עד שיזהיבו מכל הצדדים.
הוציאו את הכדורים והניחו על נייר סופג.
להגיש את הפלאפל בפיתה עם כל תוספת אהובה עליכם אני ממש אוהבת: ירקות חתוכים, בצל, לחם שטוח, סלט טאבולה, חומוס או טחינה.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.