סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי.
באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון.
המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש.
באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.

 

מרכיבים

2 חצילים בינוניים

2 עגבניות טריות חתוכות קטן (אופציונלי)

3 כפות טחינה גולמית

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום, כתושות

3-4 כפות שמן זית (לפי הטעם)

מלח לפי הטעם

כמון (אופציונלי, קורט)

פטרוזיליה קצוצה (לגיוון וקישוט, אופציונלי)

פרוסות לחם פיתה (לצד)

 

הוראות הכנה

קליית החצילים: קולים את החצילים על להבה גבוהה או בתנור על טמפ' של 200 מעלות צלזיוס עד שהם משחימים ורכים (כ-30 דקות). אם קולים על להבה גבוהה, יש להפוך את החצילים מדי כמה דקות כדי שלא יישרפו.

קירור: מאפשרים לחצילים להתקרר מעט אחרי הקלייה. לאחר שהחצילים התקררו, חותכים אותם באמצע וגורפים את הבשר בעזרת כף.

ערבוב המרכיבים: מניחים את בשר החצילים בקערה גדולה. מוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון, השום, מלח, כמון (אם רוצים) ושמן זית. מעבדים את התערובת בעזרת מזלג או בלנדר ידני עד שהיא אחידה ומעורבת היטב.

טעמים: טועמים ומוסיפים מלח או מיץ לימון לפי הצורך. רצוי שהטעמים יהיו חדים וברורים, ושהסלט יוכל לשמור על טעמים חזקים.

קישוט: מעבירים את באבא גנוש לקערת הגשה ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה ושמן זית מעל. אפשר לשלב עגבניות חתוכות דק לטעם מיוחד וטרי.

 

זמן הכנה

זמן הכנה: כ-10 דקות

זמן בישול: כ-30 דקות

סה"כ: כ-40 דקות

הצעות להגשה

מגישים עם לחם פיתה טרי לצד המנה.

אפשר להוסיף גם ירקות טריים כמו גזר, מלפפון או עגבנייה חתוכה בצד.

סלט באבא גנוש משתלב נהדר עם חומוס, פלאפלאו קבב למנה מושלמת.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה