עוגיות תמרים הן מאפה מסורתי וטעים, שזכה לפופולריות רבה במטבח הארץ ישראלי.
התמרים, שנחשבים לפרי מתוק ומזין, מוסיפים לעוגיות טעם עמוק ומיוחד. העוגיות הן רכות, מתוקות ומפיצות ריח נפלא בזמן האפייה, ולכן הן מושלמות לאירועים משפחתיים, חגיגות וארוחות קפה.

מרכיבים:

 

לבצק:

2 כוסות קמח חיטה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן צמחי (או חמאה רכה)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מים פושרים

1 כפית סודה לשתייה

 

למלית תמרים:

300 גרם תמרים מגולענים

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס מים רותחים

 

 

הכנת המלית:

בקערה, שמים את התמרים והאגוזים (אם אתה משתמש).

שופכים מים רותחים על התמרים ומשאירים ל-10 דקות עד שהתמרים רכים.

סננו את המים ומעכו את התמרים בעזרת מזלג או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

הוסיפו קינמון וערבבו היטב. להשאיר בצד לצינון.

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים קמח, סוכר, קינמון, מלח וסודה לשתייה.

הוסיפו את השמן וערבבו עד שהקמח יתפוס את השמן ויתמוסס בו.

בהדרגה, מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק רך, לא דביק.

 

הרכבת העוגיות:

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

על משטח מקומח, מרדדים חלק אחד לבצק דק – בעובי של כ-0.5 ס"מ.

חותכים ריבועים (כ-5×5 ס"מ) עליהם מניחים כפית ממלית התמרים במרכז כל ריבוע.

מקפלים את הבצק לכדי משולש או אובאלי וסוגרים היטב כדי שהמלית לא תצא.

 

אפייה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ-15-20 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות