עוגיות קקאו הן אחת מהמאפים האהובים על רבים בכל גיל.
מדובר בעוגיות רכות ומעט פריכות, עם טעם מעושר של קקאו שיכול לרגש כל חובב שוקולד.
העוגיות הללו מושלמות לאירועים מיוחדים, לקפה של אחר הצהריים או פשוט כחטיף מתוק בכל זמן ביום.

מצרכים לעוגיות:

2 כוסות קמח חיטה

3/4 כוס קקאו איכותי לא ממותק

1 כוס סוכר חום כהה

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ  או שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום תנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה גדולה.

ערבוב רכיבים יבשים: בקערה גדולה, מניחים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.

הכנת תערובת סוכר וחמאה: בקערה נפרדת, מקציפים את החמאה עם הסוכרים (החום והלבן) עד שהתערובת תהיה אוורירית.

הוספת ביצים והווניל: מוסיפים את הביצים אחת אחת, וממשיכים להקציף לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.

שילוב רכיבים יבשים: מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה בהדרגתיות, ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד. אם בחרתם, זה הזמן להוסיף את השוקולד קצוץ ואגוזי הלוז.

עיצוב העוגיות: בעזרת כף או כף גלידה, מניחים כדורים מהתערובת על נייר האפייה, עם רווחים של כ-5 ס"מ בין העוגיות.

אפייה: מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות במרכזן.

קירור: משאירים את העוגיות התבנית למשך 5 דקות לאחר האפייה, ולאחר מכן מעבירים לרשת קירור להתקררות מוחלטת.

 

בתיאבון! 🍪

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות