עוגיות טחינה הן חטיף מתוק ומיוחד, הן מתאפיינות ברכותן ובטעם נפלא, המאפשר לכל אחד ליהנות מהן. תהליך ההכנה שלהן פשוט יחסית, מה שהופך אותן למתכון אידיאלי גם למתחילים במטבח.

 

מצרכים

1/2 כוס טחינה (טחינה גולמית)

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

1/2 כוס קמח לבן

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

1/4 כוס שומשום קלוי (אופציונלי להוספה מעל)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: לפני הכל, חממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס

ערבוב החומרים הרטובים: בקערה גדולה, שימו את הטחינה, הסוכר ושמן הזית. ערבבו היטב בעזרת מטרפה או כף עץ, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

הוספת החומרים היבשים: לאחר שהתערובת הרטובה אחידה, הוסיפו את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון (אם בחרתם להשתמש בו). ערבבו שוב עד שהקמח נבלע בתערובת.

יצירת כדורים: לאחר שהבלילה מוכנה, קחו כפות מהתערובת וצרו כדורים קטנים בגודל של כדור טניס. הניחו את הכדורים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, והשאירו רווחים ביניהם (העוגיות תתרחבנה במהלך האפייה).

פיזור שומשום (אופציונלי): אם בחרתם להשתמש בשומשום קלוי, פזרו אותו מעל כל כדור לפני האפייה.

אפייה: הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות והן מקבלות צבע זהוב קל.

קירור: לאחר האפייה, הניחו לעוגיות להתקרר על רשת לפני ההגשה.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות