עוגת שמרים עם קינמון היא קינוח קלאסי ואהוב, הידוע בטעם המיוחד והמתוק שלו. העוגה הזו נחגגת חגיגות משפחתיות, ארוחות בוקר ולאירועים מיוחדים. המקורות של עוגת השמרים נעים בין האזור הסקנדינבי לאירופה המזרחית, והיא מציעה שילוב נהדר של טעמים וריחות מיוחדים. מה שמייחד את העוגה הזאת הוא התערובת של הקינמון והסוכר, שמעניקים לה טעם מתוק וארומטי שמעורר נוסטלגיה.

מצרכים

לבצק:

500 גרם קמח לבן

100 גרם סוכר

200 מ"ל חלב (חם)

100 גרם חמאה (רכה)

2 ביצים

1 חבילה (10 גרם) שמרים יבשים

½ כפית מלח

 

למילוי:

100 גרם חמאה (מומסת)

150 גרם סוכר חום

2-3 כפיות קינמון

 

לציפוי למעלה:

1 ביצה (לטפיחה)

סוכר דק לקישוט (אופציה)

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, ממיסים את השמרים בחלב החם עם 1 כף סוכר ומניחים לתסוס במשך כ-10 דקות.

מוסיפים את יתר הסוכר, הביצים, החמאה הרכה והמלח לקערה. מתחילים לערבב.

מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שהבצק מתאחד. לשים את הבצק כ-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש.

 

התפחה:

מכסים את הקערה עם מגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה, או עד שהבצק מוכפל בגודלו.

 

הכנת המילוי:

בזמן שהבצק תופס, מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון בקערה נפרדת. שומרים בצד.

 

עיצוב העוגה:

לאחר שהבצק תופס, מרדדים אותו לעיגול בגובה של חצי ס"מ על משטח מקומח.

מורחים את החמאה המומסת על הבצק.

מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון באופן אחיד על גבי החמאה.

חותכים את הבצק ל-6-8 משולשים שווים. מגלגלים לצורת שבלולים

 

התפחה שנייה:

מניחים את הפיתולים בתבנית אפייה משומנת ומכסים במגבת. מניחים להתפחה נוספת במשך 30 דקות.

 

אפייה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מברישים את העוגה בביצה הטרופה.

אופים במשך 30-35 דקות, או עד שהעוגה משחימה ויפה מעלה.

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות