עוגת קוקוס רכה היא עוגה טעימה ומפנקת, המבוססת על קוקוס טרי או יבש.

מה שמיוחד בעוגה הזו הוא הטקסטורה הרכה והלח שלה, שמאזנת את המתיקות עם עקיצה קלה של קוקוס.

זוהי עוגה נהדרת ללוות קפה או תה, לאירועים משפחתיים, וכל חגיגה.

 

מרכיבים

2 כוסות קמח

1 כוס אבקת סוכר

1 כוס קוקוס טחון (יבש או טרי)

1/2 כוס שמן (שמן קנולה או שמן קוקוס)

1/2 כוס חלב (רגיל או חלב קוקוס)

3 ביצים

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

(אופציונלי) 1/2 כוס שוקולד קצוץ או אגוזים קצוצים

 

הוראות הכנה

חום התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט).

הכנה ראשונית: משמנים תבנית אפייה בגודל 22 ס"מ. ניתן גם לשים נייר אפייה בתבנית.

מערבבים את המרכיבים היבשים: בקערה גדולה, מאחדים את הקמח, אבקת הסוכר, אבקת סודה לשתייה והמלח.

מערבבים את המרכיבים הרטובים: בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, ולאחר מכן מוסיפים את השמן, החלב, ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

שילוב מרכיבים: מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת. הוסיפו את הקוקוס וטחנו עד שהתערובת אחידה. אם רוצים, הוסיפו את השוקולד או האגוזים.

אפייה: יוצקים את התערובת לתבנית שהכנסנו קודם ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

קירור: לאחר האפייה, מסננים את העוגה מהתבנית ומניחים לה להתקרר על רשת.

 

טיפ להצלחה: הקפידו לא לערבב את התערובת יותר מדי, כדי לשמור על טקסטורה רכה ומאווררת.

גרסה ללא גלוטן: אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס במקום קמח חיטה.

הוספות מעניינות: אפשר להוסיף לתערובת מעט קליפת תפוז מגוררת לקבלת טעמים נוספים, או לשדרג עם פירות יער..

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות