עוגת פירות שהיא חגיגה של טעמים. עוגה זו משלבת בינהן פירות טריים או מיובשים.
המקורות של עוגת הפירות נובעים ממתכונים קלאסיים שהיו נפוצים במטבחים שונים מסביב לגלובוס, עם כל מדינה מכניסה את הטאצ' הייחודי שלה.
מה שמייחד את עוגת הפירות הוא השילוב של מתיקות הפירות עם הטקסטורה הרכה והמרקם הנעים.

התערובת לעוגה:

200 גרם חמאה רכה

1 ו-1/2 כוסות סוכר

4 ביצים

2 כוסות קמח

1/2 כוס חלב

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית קינמון

1 כוס פירות קצוצים (כגון תפוחים, אגסים, דובדבנים או פירות יער)

 

שדרוגים:

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/4 כוס צימוקים (אופציונלי)

2 כפות מיץ לימון (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

מחממים תנור: יש לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולשמן תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.

הכנת התערובת: בקערה גדולה, מקציפים את החמאה והסוכר יחד עד שהתערובת רכה ואוורירית.

הוספת הביצים: מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.

תיבול הבצק: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה לסירוגין עם החלב ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

פירות ואגוזים: אם אתם משתמשים בפירות קצוצים, אגוזים או צימוקים, זה הזמן להוסיף אותם לתערובת ולערבב בעדינות.

אפו את העוגה: מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש.

הניחו להתקרר: כאשר העוגה מוכנה, הסירו אותה מהתנור ותנו לה להתקרר בתבנית במשך כ-10 דקות, ואז העבירו אותה לרשת קירור עד שתתקרר לחלוטין.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות