עוגת סולת היא עוגת ביסקוויט מתוקה ומיוחדת, המוכנה בעיקר מחומרים פשוטים כמו סולת, סוכר ושמן.
עוגה זו היא חלק ממסורת הקולינרית הים-תיכונית.
מה שמיוחד בעוגת סולת הוא המרקם הייחודי שלה, אשר מתקבל בזכות הסולת והשילוב עם סירופים מתוקים,
והיא משתלבת מעולה עם תה או קפה. היא אהובה במיוחד בחגים ובאירועים משפחתיים.

מרכיבים

1 כוס סולת (כ-150 גרם)

1 כוס קמח (כ-120 גרם)

1 כוס סוכר (כ-200 גרם)

1/2 כוס שמן צמחי (כ-120 מ"ל)

1 כוס מים חמים (כ-240 מ"ל)

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת תמצית וניל

1/4 כפית מלח

לסירופ:

1 כוס סוכר (כ-200 גרם)

1/2 כוס מים (כ-120 מ"ל)

1 כפית מיץ לימון

1/2 כפית תמצית וניל

 

הוראות הכנה

 

הכנת הסירופ:

בסיר קטן, נערבב 1 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים.

נוסיף את מיץ הלימון ונביא לרתיחה על חום בינוני עד שהסוכר מתמוסס.

נמנע בישול יתר, ונוריד מהכיריים. נוסיף את תמצית הווניל.

 

הכנת תערובת העוגה:

בקערה גדולה, נערבב את הסולת, קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.

נוסיף את השמן והמים החמים ונערבב עד שהחומרים מתאחדים.

אם בחרתם, הוסיפו אגוזי מלך קצוצים לתערובת.

 

אפיית העוגה:

נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות פרנהייט).

נניח את התערובת בתבנית אפייה (בגודל 20×20 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.

נאפה במשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב והקיסם יוצא יבש.

 

הוספת הסירופ:

לאחר שהעוגה התקררה מעט, נוציא אותה מהתבנית ונתמוסס את הסירופ מעליה בעדינות, בכדי שכל העוגה תספוג את הסירופ.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות