לחם ביתי הוא אחד מהנעים והפשוטים להכנה. הכנת לחם בבית לא רק שמביאה ניחוחות נהדרים הביתה, הנה מתכון פשוט להכנה של לחם ביתי:

מרכיבים:

  • 4 כוסות קמח לחם (או קמח לבן רגיל)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן צמחי (או חמאה רכה)
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 1/2 כוסות מים חמימים (כ-40 מעלות צלזיוס)
  • 1 ביצה (אופציונלי, לשדרוג המרקם)

הוראות הכנה:

הכנת השמרים:

יש לשלב את השמרים עם 1/4 כוס מהמים החמים. יש להוסיף כפית סוכר, לערבב ולהשאיר את התערובת למשך 5-10 דקות עד שהשמרים יתפשטו ויתחילו לתסוס.

הכנת הבצק:

יש לערבב את הקמח עם הסוכר והמלח. יש ליצור גומה במרכז התערובת ולהוסיף את השמרים התוססים, שאר המים החמים והשמן. אם בחרתם להשתמש בביצה, יש להוסיף אותה בשלב זה. יש לערבב היטב עד שהקמח נבלע ויוצרים בצק רך.

לישה:

להעביר את הבצק על משטח עבודה מקומח ולוש אותו במשך 8-10 דקות עד שהבצק הופך גמיש וחלק. אם הבצק דביק מדי, הוסף מעט קמח נוסף.

התפחה:

הכניסו את הבצק לקערה משומנת, כסו במגבת נקייה והניחו את הקערה במקום חמים. המתינו בין 1-2 שעות עד שהבצק יתפוס את גובהו ויכפיל את נפחו.

עיצוב ואפייה:

הניחו את הבצק על משטח עבודה מקומח ולושו אותו קלות כדי לשחרר את האוויר. צורתם את הבצק לכיכר והניחו אותו בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משומנת. כסו במגבת והניחו לתפוס שוב למשך 30 דקות.

אפייה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט). אפו את הלחם במשך 30-35 דקות עד שהלחם מזהיב ונדפק קלות בחלקו העליון. ניתן לבדוק אם הלחם מוכן על ידי הכנסת קיסם למרכז הלחם – אם הוא יוצא יבש, הלחם מוכן.

קירור:

ואולי השלב הכי חשוב בלחמים, שמאוד קשה לדלג עליו כי ממש בא לטעום, הוא… הוצאת הלחם מהתנור והנחתו להתקרר על רשת לפני החיתוך.

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה