לחם ביתי הוא אחד מהנעים והפשוטים להכנה. הכנת לחם בבית לא רק שמביאה ניחוחות נהדרים הביתה, הנה מתכון פשוט להכנה של לחם ביתי:

מרכיבים:

  • 4 כוסות קמח לחם (או קמח לבן רגיל)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן צמחי (או חמאה רכה)
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 1/2 כוסות מים חמימים (כ-40 מעלות צלזיוס)
  • 1 ביצה (אופציונלי, לשדרוג המרקם)

הוראות הכנה:

הכנת השמרים:

יש לשלב את השמרים עם 1/4 כוס מהמים החמים. יש להוסיף כפית סוכר, לערבב ולהשאיר את התערובת למשך 5-10 דקות עד שהשמרים יתפשטו ויתחילו לתסוס.

הכנת הבצק:

יש לערבב את הקמח עם הסוכר והמלח. יש ליצור גומה במרכז התערובת ולהוסיף את השמרים התוססים, שאר המים החמים והשמן. אם בחרתם להשתמש בביצה, יש להוסיף אותה בשלב זה. יש לערבב היטב עד שהקמח נבלע ויוצרים בצק רך.

לישה:

להעביר את הבצק על משטח עבודה מקומח ולוש אותו במשך 8-10 דקות עד שהבצק הופך גמיש וחלק. אם הבצק דביק מדי, הוסף מעט קמח נוסף.

התפחה:

הכניסו את הבצק לקערה משומנת, כסו במגבת נקייה והניחו את הקערה במקום חמים. המתינו בין 1-2 שעות עד שהבצק יתפוס את גובהו ויכפיל את נפחו.

עיצוב ואפייה:

הניחו את הבצק על משטח עבודה מקומח ולושו אותו קלות כדי לשחרר את האוויר. צורתם את הבצק לכיכר והניחו אותו בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משומנת. כסו במגבת והניחו לתפוס שוב למשך 30 דקות.

אפייה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט). אפו את הלחם במשך 30-35 דקות עד שהלחם מזהיב ונדפק קלות בחלקו העליון. ניתן לבדוק אם הלחם מוכן על ידי הכנסת קיסם למרכז הלחם – אם הוא יוצא יבש, הלחם מוכן.

קירור:

ואולי השלב הכי חשוב בלחמים, שמאוד קשה לדלג עליו כי ממש בא לטעום, הוא… הוצאת הלחם מהתנור והנחתו להתקרר על רשת לפני החיתוך.

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה