Image Image
 
מה אוכלים היום?
פשטידת בשר הדפס דואל
נכתב על ידי ורד לב   
22-pie_crimped1ממש התחשק לי להכין....לא מצאתי מתכון שסיפק אותי בשום מקום....אז המצאתי משהו....יצא מעולה!
חומרים
  • בצל גדול קצוץ
  • כמה שיני שום קצוצות
  • סלסילת פטריות פורטובלו חתוכות (אפשר גם 2 למי שאוהב)
  • 400 גרם בשר בקר/ הודו אדום טחון (אפשר גם לערבב)
  • כ- 1/2 כוס יין אדום יבש
  • תפו"א גדול מגורד
  • בטטה גדולה מגורדת
  • 3 ביצים
  • 150-200 גרם צנוברים טחונים (אפשר להחליף באגוזים אחרים- לא קלויים!)
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, מוסקט, פלפל חריף לפי הטעם
  • מעט פרמזן  או גבינה מגורדת להקרמה

22-pie_crimped  
 

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני- גבוה 200-250 מעלות. משמנים פיירקס/ תבנית .

מטגנים בשמן זית את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום לעוד כדקה ואת הפטריות.

אחרי שאלו משחימות מעט, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהוא מאבד מהוורדרדות שלו. מוסיפים את היין ומערבבים עוד כדקה. מכבים את האש.

בקערה מערבבים היטב את תפוח האדמה, הבטטה, הביצים, הצנוברים והתבלינים. מוסיפים את תערובת הבשר והפטריות לערבוב.

אם יש צורך להוסיף עוד נוזלים, אפשר להוסיף מעט מים או עוד מהיין.

אם יש צורך לעבות, אפשר להוסיף עוד תפוח אדמה, בטטה או צנוברים. אפשר גם להשתמש במעט קוואקר או פולנטה (קמח תירס צהוב) לצורך העניין.

מכניסים את התערובת לתבנית ושופכים את הגבינה מעל להקרמה.

שמים בתנור, אפשר להקטין את החום ל- 180-200 מעלות. אופים עד שהפשטידה מוכנה, ניתן לבדוק עם קיסם 45-60 דקות.


את הפשטידה אפשר לאכול עם סלט או מרק, או עם רוטב על בסיס יוגורט או טחינה.בתאבון!

 

 

ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה


צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1438

תגובות (1)
RSS לתגובות
1. 31-03-2008 10:39
אוף, זה נשמע טעים!
:p  
עם חומרים כאלה קשה לפספס...  
:)
רשומים
ayelet

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >