Image Image
 
גזר בכל פינה הדפס דואל
נכתב על ידי שף קובי מזרחי   
863420_veggies1הגזר נחשב בארץ לירק מובן מאליו, כמעט כל אחד יספר לכם שאין לא כלום נגד הגזר.
יש כאלה שיגידו שהם אפילו בעד הגזר, חחחחה. יש כאן סימפטיה לכתום הקטן והממזר הזה.
כשהייתי ילד הייתי הולך כל מוצ"ש לסבתא רשל שלי כפרה עליה. ואצלה תמיד הייתה צלחת עם עודף סלט,
זה היה סלט עשוי גרדת גזר וצנונית עם לימון ופטרוזליה.

אז תראו זה נכון,יש לזה תוצאות.אבל זה היה ממש טעים,ואלי בשביל הקולינאריה ההיא זה היה סלט מאוד יצירתי, ובעיקר מאוד בריא,ובכל מקרה זול זול זול.

טוב השנים לקחו אותנו מרחק זמן והגזר נשאר גזר,ממש גזר,עם טעם וריח ובריאות.וזמינות.ומחיר זול מאוד.

כמעט כולם שמים גזר בצימעס,או בסלט כרוב.או גזר עם צימוקים,וקצת בבישול קדרות,ואולי באורז בוכרי.

863420_veggiesופתאום,רואים את הגזר בכל פינה. בכל סלט ואורז ותבשיל.

לאחרונה הגיע אלינו הגזר הצבעוני.מגדל אותו בחור מוכשר ,חקלאי בשם רוני מוכתר.

ללכת לשדה שלו,עושה חשק פשוט להשאר שם.הריח של הרגבים,של הירוק בעיניים אפילו המתיקות של הגזר ניכרת בסביבה הקרובה בריח המתוק באויר.

צילום: bigevil600

לקחתי ממנו גזר לעשות איתו כל מיניי נסיונות.אם לומר את האמת אז כבר זאת לי השנה השניה עם הגזרים המדהימים שלו.

אני בחרתי להכין איתו 2 דברים האחד סלט גזר והשני קדרת גזר:

סלט גזר 4 צבעים

חותכים כל גזר אחרת, קוביות-רצועות-טבעות-וקרפציו,

מוסיפים לזה שום כתוש. בזיליקום טרי,מלח ופלפל. לימון ושמן זית

מערבבים משהים 20 דקות ומגישים.

להכנת הקדרה חוצים את הגזר לאורך 2 מכל סוג וצבע

מתבלים בשום וטימין טרי פלפל ומלח ושמן זית

ואופים מכוסה 20 דקות ב-180 מעלות ועוד 5 דקות בלי כיסוי.

 

ימים של גזר בריא טעים זמין וזול.

קובי

השף קובי מזרחי הוא שף מאסטר, בוגר תדמור ומוסמך כשף מטעם איגוד השפים הישראלי.
בעלים של חברת קייטרינג הגורמה שף 4 you - קייטרינג גורמה לאירועי "שף פרטי" מזוג ועד 50 איש, סדנאות בישול במרכזי סדנאות בכל הארץ וכן בבית הלקוח או העסק, והרצאות בנושא קולינאריה.
054-7233995 


צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1459

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >