Image Image
 
מעדניה קטנה ומחרפנת הדפס דואל
נכתב על ידי שף קובי מזרחי   
1040192_cheese1 לפני כמה שנים עברתי להתגורר בצפון .
השנים של נסיעות הלוך חזור דרך ,ובדרך אל הבית .היו מרתקות.לקח לי שנים לבנות את הבית . כך לאט לאט התוודעתי לכבישים,לאנשים,לשכונות ולחנויות באזור, כמובן כמו תמיד וכמו כולם חיפשתי את החנויות שהיה לי בהם צורך, אבל גם עניין.
תמיד משכה את עיני הפרסומת על הכביש שליד הרכבת בבנימינה , שלט קטן- מחלבות השומרון.
וכך בכל פעם אמרתי לעצמי שמיד בפעם הבאה,אלך לשם ,לא ממש ידעתי מה מסתתר מאחורי השלט, חלמתי על כמה פרות, איזה טוביה החולב, עם מכנסים כחולים כובע טמבל, ודלי קטן שמשוטט בין רגלי הפרות, את הריח הנישא באוויר יכולתי לדמיין, מה כבר יכולה פרה טובה לעשות ,אני עוד זוכר מימי החלוץ שלי את החיים בקיבוץ ברפת, את הריח העז ,את האדים שעלו בימי החורף ממצע מחייתם תחת רגליהם של הפרות. את תעלולי שתיית החלב ישירות לבית הבליעה. מדהים כמה הטעם שונה,אחר ממכר. כאילו להכניס את כל סוגי הגבינות השמנת והחמאה לשלוק אחד קטן.

בכל אופן, בין כל נסיעה לנסיעה עצרתי והכרתי את המעדניות \ ויצרני הגבינות באזור. כמו שהזכרתי קודם,אחת מאלה שמשכו את עיני היה השלט מחלבות השומרון. יום אחד בשעת ערב רגע לפני שובי הביתה, עצרתי לרגע, ולא רק אני אלה גם נשימתי נעצרה,.

1040192_cheeseהחזית של הבית של פעם עם הדלת של פעם והחלון של פעם, הכל כל כך פעם. עצרתי והתמכרתי.

ממש כך בחוץ בכניסה, למעדנייה ישב בפוזה של חצי מנומנם, כמו בסרטים בעל הבית, הכסא משהו עתיק מתנדנד מצד לצד עם כל נשימה כבדה של האיש בשעת ערב של יום קיץ, אמרתי שלום בזהירות שלא ייבהל, ומיד חטפתי בתגובה חיוך של פנים מאירות.ואיזה אור היה שם, איזה חיוך.

צילום:  kirsche222

התקבלתי בברכת אהלן אחי, אני גיל הוא אמר, אמר וזהו. ומאז גיל הוא החבר שלי, איתו הלכתי דרך ארוכה מאז ועד היום.בשבילי היא המעדנייה של גיל ואיילת.

 אבל אז רק באתי לראשונה, הריח שם היה אחר,שונה,לא ממש ישראלי, לאט לאט הבנתי שאני כאן אבל במציאות אחרת. כל כך הרבה גבינות נחו בערימות מסודרות של צבע וגודל שלא ראיתי קודם בארץ , כל פינה שם הריחה כמו איטליה כמו הארומה של רומא.

בשבילי כמו תמיד העולם סובב סביב הניחוח האיטלקי, וכאן במקום המופלא הזה מצאתי את היופי הזה. בלי סוף יינות טובים לצד ערימות זיתים ועגבניות מיובשות בשמן זית ,מעדני יוגורט ודג מיוחדים, סוגים של פסטות .ממש ללמד את האיטלקים שם אנחנו ממש לא צריכים להתבייש במגוון ,באיכות.

 תענוג, פשוט תענוג. נעמדתי שם כמו ילד קטן בחנות צעצועים, טעמתי בלי סוף גבינות שנחתכו בשבילי בחפץ לב, זללתי זיתים וחלווה,ועוגיות. רק טעמתי וטעמתי והחוויה הזאת, טוב את החוויה הזאת קשה לי לשכוח. 

 את המקום הזה אהבתי מיד, שמורת טבע בנוף של ארץ ישראל, בתוך בנימינה המנומנמת ארץ ישראל אחרת,שקטה יותר ונעימה להפליא. מאז ובכל פעם שאני צריך או לא, אני עובר שם אומר שלום, טועם קצת דברים חדשים.קונה קצת לזלול בדרך,ומביא איתי שלל חדש הביתה .

יש ימים בהם אני חולם על אוכל,חולם על התכסיס הבא בתוך המנה החדשה, כי אוכל זאת פשוט פנטזיה, וכך צריך לנהוג בו. שם בחנות הקטנה הזאת,במעדנייה המופלאה הזאת אני תמיד מקבל השראה לאיזה מנה חדשה לאיזה שילוב חדש, לאיזה עוד משהו שירים את המנות למקום אחר,טוב יותר,חדשני יותר ומסעיר יותר. לפעמים מקום הוא זה שעושה את ההבדל.

 כי תמיד וכמו תמיד אצלי יש הבדל בין פרח חממה יפה אבל בלי ריח,לבין פרח בר שהטבע נתן לו את ברכתו.ואנחנו התברכנו בו.

אם אתם עוברים באזור בדרך צפונה או דרומה,אל תשכחו את המעדנייה הזאת בבנימינה. גבינות השומרון קוראים למקום הטלפון הוא 04- 6380252 רחוב האיכר 14.מרכז המושבה של פעם בנימינה.

 קובי

השף קובי מזרחי הוא שף מאסטר, בוגר תדמור ומוסמך כשף מטעם איגוד השפים הישראלי.
בעלים של חברת קייטרינג הגורמה שף 4 you - קייטרינג גורמה לאירועי "שף פרטי" מזוג ועד 50 איש, סדנאות בישול במרכזי סדנאות בכל הארץ וכן בבית הלקוח או העסק, והרצאות בנושא קולינאריה.
054-7233995 


צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1923

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >