Image Image
 
הצבע הכתום שולט בצלחת הדפס דואל
נכתב על ידי שף קובי מזרחי   
956877_exotic_fruits1אני אוהב את הצבע הכתום,
יש בו איכויות של שקט שלווה אופטימיות,
יש בו משהו שמרגיע את העיניים.מרחיב את הלב, מרחיב את הנשמה.
הכתומים באוכל מגוונים בצורותיהם.ובמופע החקלאי שלהם יש את הגזר הגדל כמו שאר השורשים בפרי מתחת לאדמה יש את הפלפל הכתום הגדל על שיחים עונתיים והוא בעצם סוגשל גידול גנטי. ובכל זאת מוצלח.

יש את האבטיח הכתום שמאיר פניו בצבע נעים לעין וטעמו דומה לאבטיח הרגיל אבל שונה.מתיקותו קלה יותר ומרקמו פריך .
מה כבר לא נאמר,נכתב,תועד על הבטטה. אולי המרצדס של הירק הכתום, המרקם הנפלא שלה,טעם מתוק ונעים לביס מזדמן, עשירה בויטמינים ומינראלים. יש לה נוכחות יש לה פוזה ,ולא חסר לה מעמד של ברוכה הבאה בכל ארוחה.

והדלועים. ארץ עצומה של סוגים ,טעמים ומרקמים, יופייה של הדלעת הוא בעיני חלום. יש לה צורות שונות ,וכל אחת מהן עלמת חן בשדה החקלאי של ימיינו. יש היום לא מעט גידולים של דלעת מסוגים שונים .  הטעם והריח,המרקם והצבע,הצורה והשימוש פשוט עצומים.

בימינו כאשר כל דבר כבר אפשרי . ניתן למצוא את עגבניות שרי תמר ,צבעם הכתום ,וטעמם המתוק גורם לשיכרון חושים ,שיכרון שמתחיל מיד עם הביס הראשון ,הטעם עובר את חלל הפה,ומיד ניתן לחוש את הריח המבושם המתפשט בחלל האף, ממלא את הגוף בניחוחות שדה לימוניות מדהימות.

956877_exotic_fruitsכיוון שאי אפשר להתעלם מקדמה,כדאי לציין גם את הכרובית הכתומה. כן כרובית כתומה.
במסגרת המאמצים שלי בשנה האחרונה למצוא רעיונות קולינאריים חדשים
   ,לא זנחתי גם את תחום האטרקציה של צבע חומר הגלם,וצורתו . פניתי למגדלים מוכשרים שעמלו לא מעט ובאו עם שפע של צבע ,צורה ,ורעיונות של מוצרים חדשים, החל מצבעי הגזר החדש.דרך צבעי אבטיח מגוונים ,וכרובית בשלל צבעים ומופעים.

צילום:  vinniedl

כמובן שאי אפשר לשכוח בצד הכתומים גם את פרי ההדרים
שלל סוגים של תפוזים ריחניים ונעימים למגע, טעמם המגוון מאפשר שימוש עצום ליישומים שונים גם בבישול ואפיה ,וגם בשימוש כחומר גלם לסלט טרי,או ליווי של מנה ראשונה בלי סוף סוגים של קינוחים. ובכלל כיף ללכת עם תפוז ביד.להריח מידי פעם,גם את התפוזוגם את כף היד. נסו ללטף את בן הזוג אחרי ותראו כמה מחמאות.

יש את הקלמנטינות המדהימות.המנדרינות. אני אישית הכי אוהב את מיכל. זאת יש לה את הטעם הטוב ביותר הריח הטוב ביותר.והמרקם הכי טוב. כיף לקחת אותה איתך לחיק הטבע משם תמיד חוזרים עם חיוך גדול של יום כתום.

יש את האפרסמון המדהים,לפחות עליו נאמר שהיה בעבר חומר הגלם העיקרי בתעשיית הבושם בתקופת ההתיישבות החקלאית המקראית בעין גדי ים המלח  ,מעבר לעובדה הזאת יש לאפרסמון הבשל תכונות טעם מדהימות.הרכות בה הוא נספג בגוף ,טעם הדבש המרוכז בליבת הפרי ,המרקם החלק שלו כפרי בשל. משאירים אותו בליגה המובילה של פרי הארץ.

חס וחלילה לכוח את המלון הישראלי שלנו. כתום ומתוק,בעל ריחות משכרים של בושם ואדמה יחד.אלוף כל אירוח ומסיבה גם בשלב קבלת הפנים,המנה הראשונה.העיקרית, וכמובן הקינוח.

אם הייתי חושב על שוס כל ביס כל קינוח או סלט ,אני רץ ישר למנגו. אך איזה פרי עסיסי איזה יופי של צורה, כמה נעים להרביץ בו ביס,כמה נפלא לעצום עיניים ליהנות מהטעם והריח כמה טוב להכין ממנו קרם פטסייר לקינוח,או רוטב סלסלה לחזה עוף,או ממרח גבינה ומנגו עם צילי.

על כל אלה צריך לזכור יותר מכל דבר אחר את תרומתם של הירקות והפירות האלה לבריאות הגוף שלנו. את מרכיבי נוגדני החמצון שלהם המונעים סרטן מסוגים שונים, את ה-בטא קרוטן המסייע לכבד בתהליך קליטתו בגוף והופך לוויטמין A ועוד שפע של מינרלים כמו גם ויטמינים המסייעים לשמירה על בריאות הגוף על בריאות ובניית העצם, וגם על מערכת הראיה שלנו. בעיקר שיפור הראיה בלילה.

אז רגע לפני שהולכים לאכול כתום,תחשבו כתום. תרגישו אותו,תריחו אותו ותראו איך יומכם הופך כתום ומואר כמו שמש.

   קובי

השף קובי מזרחי הוא שף מאסטר, בוגר תדמור ומוסמך כשף מטעם איגוד השפים הישראלי.
בעלים של חברת קייטרינג הגורמה שף 4 you - קייטרינג גורמה לאירועי "שף פרטי" מזוג ועד 50 איש, סדנאות בישול במרכזי סדנאות בכל הארץ וכן בבית הלקוח או העסק, והרצאות בנושא קולינאריה.
054-7233995 

           

צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1365

תגובות (3)
RSS לתגובות
1. 15-03-2009 13:33
מאמר - ללקק את האצבעות
:)  
 
גם אני מת על מנגו (יש לך מתכונים ממנגו אולי? לקראת הקיץ?) 
 
ומת מסקרנות על כל הכתומים האלה...
רשומים
aviv
2. 16-03-2009 00:35
מאמר - ללקק את האצבעות
אני אפרסם בשמחה 
אוסיף בלוג בנושא המנגו 
עם מתכונים מיוחדים 
 
תודה :zzz
רשומים
שף קובי מזרחי
3. 17-03-2009 10:54
עושה חשק ללכת לשוק ולבשל...
מזכיר לנו את הדברים הטובים בחיים 
:p
רשומים
tali

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >