Image Image
 
על אוכל נבטים ונבטוטים הדפס דואל
נכתב על ידי שף קובי מזרחי   
641422_fresh_food_31 בעולם החדש שלנו יש ים של קופסאות סטריליות,
קופסאות מפלסטיק. אריזות ואקום עוצרות נשימה.
קופסאות קרטון מעוצבות להפליא . אז מה בעצם מסתתר בתך כל הקופסאות האלה , מה יש שם בתוך שלל הפלסטיקה והבליסטיקה. השד יודע , אוכל סינטטי , טעמים סינטטים , ויטמינים בכאילו , שנהיה הרבה יותר בריאים ,או אולי הרבה יותר חזקים . ואם הבטן הצומחת לפנים היא התוצאה ,אז הנה לכם מבחן התוצאה של הכאילו ויטמינים ומינראלים של תעשית האוכל הקופסתי

בקיצור ילדים מה עשו לנו שלל המוצרים הקופסתיים האלה. איזה תועלת צמחה לנו מזה ?

בתוך העולם המלא קופסאות , מתפתחת תעשיה של חקלאות אחרת, חקלאות מדהימה של ירקות אורגנים ירקות בחממה, וגידולים הידרופונים .

הגידולים האורגנים גורמים לי לכעוס, לא בגלל שמנסים לגדל ירקות אורגנים , עד כאן זה בסדר , אלה מה, האדמה והמצע עליהם גדלים הגידולים האלה מחזירים לאורגני את כל מה שלא אורגני , זה רמז ולא אוסיף בנושא ,רק את המשפט " שקר החן והבל היופי ".

את ירקות החממה כולנו כבר מכירים , הם נראים כמו פלסטיק מסין , ( אז יש עתיד סיני בישראל ). הטעם ! אין טעם , בריאות ,האמת ? לא יודע. מה שבטוח עידן הגידולים החקלאיים של פעם חלף מן העולם ,

 אה נזכרתי פתאום ,יש את הבלאדי , איזה הפתעה ! ,ירקות בלאדי בישראל , לא חס וחלילה שיש לי משהו נגד, אני פשוט עוד לא הבנתי מה זה , אם זה לטלוויזיה ,אז זה בסדר ,אבל חוץ מזה זה ממש בדיחה רעה, במקרה הטוב ,אלה גידולי לא מבוקרים משדות המקבלים השקיה ישירה בהזרקה לווריד ישרררררררררררר מהביוב .

ויש את הגידולים ההידרופונים. הגידולים האלה יושבים בשורשיהם על מקורות מים מבוקרים ומועשרים בחמצן,מים זורמים הנושאים בתוכם את אותם המינראלים הנחוצים לצמח בדיוק מרבי. לומר לכם שזה ממש הדבר הכי , גם את זה אני לא יודע לומר. אבל יש מקומות חדשניים, מקומות בהם אנשים מזן מיוחד, משוגעים לדבר, מגדלים את הדבר הבא , שום דבר סינטטי שום דבר שנראה כמו מדע בדיוני. אבל כל כך יפה,כל כך אסתטי .

641422_fresh_food_3פרח בר שלי

האמת זה יפה עד כאב כמו שדה של פרח בר,כי אין כמו פרח בר , בשטחים האלה מגדלים את המיקרו עלים ,הבייבי של הבייבי. יש שם עלים של כל צמח וירק מוכר ,רק מה ? קטנים קטנים ויפים וטעימים וריחניים . יש שם עלים של סלק וחרדל ,של צנונית ושל חסה ,של רוקט ושל רשאד , ובכלל שפע של טעמים גדולים במקרו עלים .

צילום:  ngould

ויש שם נבטים, פשוט נבט של חיים שבדרך , זוכרים את אלה שהיינו שמים על צמר גפן ומשקים במים כל יום, אז כן אלה. יש בהם שפע של טעמים וצבעים ,שפע של ארומה, כמו הארומה של רומא , יש שם נבטי חרדל ונבטי עדשים בשלל צבעים ,ותורמוס וחומוס ופול , בקיצור ממש תענוג, יש משהו בטעם שלהם ,בפריכות הזאת ,שצריך ביס מזה כדי להבין, יש את התחושה הזאת בפה של נגיסה שמשחררת את העסיס מתוך בנבט ,ואז גם בא הטעם והריח ,והבולמוס הגדול, בולמוס שאין לו סוף, אוכלים ואוכלים וזה טעים,וזה בריא וזה ממש האוכל הכי הכי בסיסי.

אז איפה זה היופי הזה

יש אחד בפאתי עמק יזרעאל הצפוני בישוב ליד נהלל במושב בית שערים . קוראים לבחור יהונתן . שמגדל שם כל מיני כאלה מדהימים . הוא מגדל חיטה-שעורה-חמניות-מונג-אזוקי תלתן אספסת ועוד בלי סוף סוגים של נבטוטים ונבטים אורגנים על מצעים חיצוניים של מערכות הידרופוניות ומערכות מצע קומפוסט אורגאני . את הידע הביא מאמריקה, את הניסיון ,טוב את זה רכש לבד בשנים ארוכות של מחקר ופיתוח. אני ממליץ לכם ללכת ולבקר שם, זאת ממש חוויה .

 ומה אני עשיתי עם זה, אני חייב לומר שאהבתי והתאהבתי מיד בפרח הבר הזה .ואחר כך גם אימצתי בחום,את הקונספט ואת טעם והריח והצבע והמרקם , כך בנשימה אחת ,בום גדול. יש בזה המון.ממש המון בריאות וכלורופיל מהטבע סיבים תזונתיים ,מינראלים וגם המון ויטמינים ,בלי חמרי ריסוס ובלי חממות ,,ממש טבע אמיתי מבוקר.

לפני כמה ימים נדרשתי להוציא סושי שונה סושי עם לוק אחר ,עם טעם אחר , אני לא אכנס לפרטים של הפרויקט בעיקר בגלל המורכבות של הסיפור שסביב לזה אבל אתן דוגמא אחת.

סושי מג'דרה

את הנבטוטים האלה הפכתי לסושי מג'דרה, פשוט כך, שילבתי בתוך האורז נבטים משלל סוגים של עדשים, ואז הכנו סושי הפוך, התוצאה הייתה סושי משובץ פנינים מדהימות של עדשים בשלל גוונים, הטעם בפה היה חדש מעניין, המרקם היה קצת יותר מעניין .היה בו משהו חצף, משהו ישראלי , סושי כנעני.

וכך אני משחק בעת האחרונה עם הנבטים האלה ומגדיר מחדש הרבה פינות קולינאריות שנעלמו מסל המנות ,ומחדש אותם בזכות אותם גרגירי נבטים טריים ועסיסיים ,צבעוניים ובריאים להפליא.

אני ממליץ למי מכם שאוהב אוכל ,שמבין כמה טוב יש בנבטים האלה ,ללכת לשם למקום המקסים הזה אצל יהונתן במושב בית שערים, צלצלו קודם הטלפון שלו הוא 049535530 או 0528466944 תגידו לו שאתם רוצים לראות ,לטעום, ותגלו איש נפלא ,איש הנבטוטים.

שפע של בריאות

קובי

השף קובי מזרחי הוא שף מאסטר, בוגר תדמור ומוסמך כשף מטעם איגוד השפים הישראלי.
בעלים של חברת קייטרינג הגורמה שף 4 you - קייטרינג גורמה לאירועי "שף פרטי" מזוג ועד 50 איש, סדנאות בישול במרכזי סדנאות בכל הארץ וכן בבית הלקוח או העסק, והרצאות בנושא קולינאריה.
054-7233995 


צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1892

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >