Image Image
 
הסלק הזה ממש מדהים תקראו ותבינו הדפס דואל
נכתב על ידי שף קובי מזרחי   
360172_beterraba1סלק סלק תרדוף.
לא חס וחלילה במובן הרע,
אלה כי אם במובן של להט הביס בפרי האדמה הזה.
הסלק היה מאז ומעולם שייך לחוג מסוים של צרכנים, בעיקר כאלה שבגרו מתוך מסורת הסלק בבית של אמא ואבא .שאכלו ושתו סלק. כן יש כאלה שאוהבים את טעמו סחוט,ויש המכינים ממנו את הבורשט הידוע בטעמו העז. ויש את הלפת המוחמצת ומגוונת בצבע הסלק.

 

אני יודע לספר גם על שנות ה-70 המאוחרות בהן היו יושבות נשים ערביות בכפרים של איזור בית לחם ובית גאלה,בית סחור וחברון ,והסלק שימש אותם כבסיס של צבע טבעי לצביעה של צמר כבסים טהור, אחר כך היו טווים את הצמר ומוכרים אותו לסריגה.

 

יש במשפחת הסלקים המון בריאות, יש את סלק הסוכר ,הוא משמש כחומר הגלם המוכר ביותר להכנת הסוכר הלבן הידוע לנו כל כך . ויש את הסלק למאכל , זה עם צבעי הארגמן.    לא פעם כאשר מזדמן לי לעמוד במקום מואר ביום שטוף שמש, לחתוך את הסלק ולהביט בגוונים המדהימים שלו, אני רק יכול להמליץ לכם לנסות ,להביט ,תאמינו לי צבע יפה שכזה עם שינויי גוון בין הליבה לקליפתו לא ראיתם מזמן, יש שם בעיקר צבעים חמים, כן כן חמים למראה, ומחממים את הלב.

 

בסלק יש חומר המכונה אינדול , הוא סוג של חומר האחראי על ייצור חומצות אמינו בגופינו. החומצות האלה אחראיות על בניית מסת השריר. אבל לא רק זה, יש בו גם ויטמין סי זמין ובכמויות נפלאות,  וכולנו יודעים כמה חשוב ויטמין סי למערכת החיסון.

360172_beterraba 

אני יודע ! בטח תגידו משוגע, מה קורה פה כולו סלק ...

כן הסלק הזה פשוט מחרפן, וככל שחולף הזמן אני מעריך אותו יותר ויותר כחביב המטבח.

 

אולי הדבר הכי בולט הוא העובדה שאנשים לא ממש יודעים מה לעשות עם הסלק, איך מבשלים , איך מטפלים , ובכלל בשביל מה לטרוח ,אם הוא לא בתפריט או בכלל קצת מפחיד.

 

צילום:  lutchidg

 

אז הנה אני מנסה לרסן קצת את הפחדים, לקרב קצת את הלבבות . ולשכנע לנסות . מה יש כבר להפסיד

 

הנה כרגיל כמה רעיונות מומלצים לשבירת הפחד ותחילת ההנאה

 

סלק ארומאטי מוקפץ  ויוגורט בנענע

 

קולפים סלק טרי .( אפשר עם כפפות ) ,חותכים לקוביות קטנות ,בערך חצי על חצי סנטימטר .

מכינים קצת שום 2-3 שינים חתוכות גס ,מעט אורגנו וטימין טרי פלפל לבן ומלח.

 

מקפיצים את השום והסלק בשמן זית ומתבלים בפלפל מלח ועשבי תיבול . בערך 3-4 דקות . עכשיו על אמת , תעצמו את העיניים , ופשוט תריחו .נו ? מדהים נכון ?. אתם פשוט לא מאמינים כמה ריחני ומדהים הוא הרגע .

 

עכשיו לוקחים מעט יוגורט טוב בטמפרטורת החדר קוצצים לתוכו נענע, בכלל כל תבליני הבר האלה,כן גם הסלק הוא בעיקר פרח בר מדהים ,ואתם כבר יודעים שאין כמו פרח בר.

 

יוצקים בצלוחית מעט מהיוגורט , עם כף במרכז שמים מעט מהסלק ,מקשטים עם עוד קצת נענע ומגישים.

 

 

טימבל קרפציו סלק מטוגן וגבינת שמנת על טוסט כפרי

  

החוכמה במנה היא דיוק , והתוצאה היא ! , כל מילה מיותרת.

 

פורסים לעובי של 2-3 מ"מ את הסלק 2 פרוסות למנה

פורסים לעובי ס"מ פרוסה מלחם שחור.

בעזרת פורמה מתאימה קורצים טבעות באותו הגודל גם של הסלק וגם של הלחם .

 

עכשיו מטגנים במעט שמן זית עם שום טימין ואורגנו פלפל לבן ומעט מלח את פרוסות הסלק, דקה מכל צד.

מטגנים את הלחם לטוסט באותה המחבת.

 

לוקחים 3 כפות גבינת שמנת ומתבלים, מוסיפים מעט עירית טרייה קצוצה וכפית צנובר קלוי.

 

מסדרים את המנה

 

מניחים על צלחת את הפורמה במרכז

בתוכה מניחים את הטוסט ויוצקים מחצית הגבינה, מכסים עם טבעת סלק ומעל שוב גבינה. הסלק סוגר מלמעלה.

 

מוציאים בעדינות את הפורמה, מקשטים את הצלחת בשארית השמן מהטיגון במחבת .

 

מנה יפיפייה פשוטה להכנה ושווה לאירוח.

 

והנה עוד מנה חדשה שיצאה היום לאויר העולם

כתבתי בתגובה להילה על החשק שעשיתי לה,שגם לי עשתה הכתבה שלי חשק לעצמי.

 

סלק ממולא בשר ופירה בטטה וקונפי עגבניה

 

החומרים ל -5 מנות

 

5 סלקים בגודל בינוני אחיד

תפו"א גדול מבושל

בטטה גדולה אפויה בתנור בלי כיסוי

5 חצאי עגבניות

200 גרם בשר טחון

2 בצל יבש

3 עלי מנגולד

6 שיני שום

2 ביצים טריות

פלפל ומלח

 

אופן ההכנה

 

שוטפים היטב את הסלק ומורידים את המכסה העליון, מישרים את הבסיס שיוכל לעמוד עצמאית.

מרוקנים בעזרת כף פריזאית את הסלק ומשאירים עובי דופן קטן ככל האפשר.

 

מטגנים בשמן זית בצל 1 קצוץ +3 שיני שום קצוץ גס

מערבבים את הבטטה עם התפו"א והבצל המטוגן מתבלים בפלפל ומלח ומצננים

מטגנים בצל נוסף קצוץ ומוסיפים אליו את הבשר, מתבלים בכמון פלפל ומלח ומשחימים מעט

מוציאים מהסיר ומצננים.

מוסיפים לסיר שמן זית קוצצים דק את שארית השום והמנגולד ומקפיצים יחד 5 דקות מתבלים בפלפל ומלח.

 

את העגבניות מכניסים לתנור עם מעט שמן זית פלפל שחור גרוס ומלח וצולים כחצי שעה ( אפשר יחד עם הבטטה )

 

מרכיבים את המנה

 

מוסיפים ביצה לבשר , וביצה לפירה בטטה. וערבבים בנפרד היטב

 

את העגבניות מרוקנים מהקליפה ויוצקים אל הסלק

מעל ממלאים מעט בשר מטוגן

מעל הבשר תבוא שכבה של מנגולד

מעל זה יבוא הפירה המעורב עד מילוי הסלק.

 

עכשיו נכניס את הסלק לתנור חם על 180 מעלות ל40 דקות.

 

נוציא ונצנן 5 דקות ,נחצה לחצי את הסלק ונגיש על כל צלחת שתי חצאים

אם נוצר לכם שארית רוטב בתבנית זה הזמן לקשט את הצלחת.

 

בהצלחה ותהנו 

 

לכבוד פרח הבר

קובי

 

השף קובי מזרחי הוא שף מאסטר, בוגר תדמור ומוסמך כשף מטעם איגוד השפים הישראלי.
בעלים של חברת קייטרינג הגורמה שף 4 you - קייטרינג גורמה לאירועי "שף פרטי" מזוג ועד 50 איש, סדנאות בישול במרכזי סדנאות בכל הארץ וכן בבית הלקוח או העסק, והרצאות בנושא קולינאריה.
054-7233995 


צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1575

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >