Image Image
 
שום רבותי שום הדפס דואל
נכתב על ידי שף קובי מזרחי   
869816_cooking_process_31ועל שום מה ?
טוב זאת כבר שאלה אחרת,
ובכל זאת הרי שום הוא לא ממש משהו שאפשר להתעלם ממנו,

 

יש ים של אנשים בכדור הארץ, ספק אם 1% אחד יודה שהם אוהבים שום , אבל 99 % יודו שהאוכל טעים מאווווווווווווווווד. ובמיוחד אם יש בו שום, גם אם אינם יודעים שיש בו שום ,אז מסקנה היא . הרוב לא יודע שהם אוהבים שום. 

 

כן אני יודע וגם מודה , יש לו שום איזה טעם עז, וגם ריח עז . נו אז מה ? אז לא מגיע לו כבוד , מגיע ועוד איך מגיע . מגיע בעיקר כי טעם וריח , עליהם באמת אין מה להתווכח . אז עכשיו נותר רק לומר .

תודה לאל ,תודה לאל ש-יש לנו שום בישראל.

 

פעם לפני שנים רבות הייתי הולך ברחובות ירושלים של העיר המזרחית, שם באחת השכונות " וואדי גוז " שכן בתוך בית עתיק איש מיוחד שהכין חומוס טרי כל בוקר ,ורק על הבוקר. כי אחרי 10 היה סוגר והולך לביתו.

הייתי יושב שם ומביט בו איך שהיה מכין את החומוס בתוך מכתש ועלי ענקיים, היה מעיף את הגרגירים באוויר ישר אל תוך המכתש ומתחיל לכתוש ביד אחת, וביד השנייה היה ממשיך להכניס עוד גרגירי חומוס

אבל הכי אני זוכר את שיני השום הצחורות והגדולות שהיה מכניס פנימה , רגע אחר כך היה מתפשט בחלל החדר 869816_cooking_process_3ריח מדהים, לפעמים אני

עוצם עיניים וחוזר לשם והריח המדהים הזה ממש כשיכר באפי,

לא עוזב גםאחרי שנים רבות.

השום כמו כל דבר הקשור באוכל, יש לו את היתרונות,יש לו את החסרונות , אבל אוכל בלי שום,אהה . זה רק חיסרון, חיסרון ענק.

 

צילום:  morderska

 

אמרו על השום שהוא מיוחד ובריא , קראתי ועדיין אני קורא המון מאמרים בנושא , האמת היא שזה לא ממש מעניין אותי אם הוא באמת עוזר לבריאות . אני בטוח , וגם יודע  שהוא לא מזיק. אז אני שואל את עצמי . כמה דברים לא מזיקים אני מכיר ? ואין הרבה כאלה , אז בשביל האחד הזה אני מוכן להצדיע במסע שלי לארץ הטעם הטוב .

 

אתם יודעים מה ! קשה לי לדמיין את העולם הקולינארי בלי השן הלבנה הצחורה הזאת עם הטעם המופלא ,עם הארומה המדהימה . עם הפשטות והצניעות האופיינית רק לשום.

 

אני בחרתי להביא לפניכם כמה טיפים על שום, כמה רעיונות לאירוח

ובכלל שימוש נכון בשום

 

קונפי שום

 

מפרקים 4 ראשי שום לשיניים בודדות. לא קולפים אותם.

מעבירים לסיר בישול ומכסים בשמן זית, מוסיפים ענף רוזמרין

ומבשלים עד לרתיחה עדינה.

ממשיכים לבשל כשעה על להבה קטנה

 

התוצאה

שמן ארומאטי מדהים

שיני שום מוכנות למריחה על פרוסה טובה

 

טיפ : אפשר להמיר את השמן זית בכל שמן אחר ,

אפשר להכין את אותו התהליך בבישול ביין אדום\לבן

 

 

אנטיפסטי שום

 

חותכים את שורש השום ל-2 דרך אמצע השיניים

מניחים על מצע כבד יחסית של חמאה על כלי חסין

מתבלים מסביב במלח גס וטימין טרי

מכסים את הכלי ומכניסים לתנור חם על 100 מעלות

לבישול של שעה,

מגישים לצד בשרים-ירוקת קלויים-וסתם חביתה עם לחם שחור

 

ריבת שום

 

קולפים 4 ראשי שום

מביאים לרתיחה חצי ליטר יין מוסקט עם 300 גרם סוכר חום

מכניסים את שיני השום ומתבלים במעט גרדת לימון וגרדת תפוז

מביאים לצמצום הנוזלים עד לקבלת ריבה סמיכה וטעימה להפליא

 

רוטב תות שום וגזר

 

4 גזרים טריים

חצי ק"ג תות שדה טרי

ראש שום

פלפל שחור גרוס

קורט מלח

עלים מ-2 ענפי טימין

חצי ליטר יין מוסקט או אמרלד ריזלינג

 

קולפים את הגזר וחותכים לקוביות קטנות

חותכים גס את השום ,וחוצים את התות

מחממים מעט את היין ומכניסים פנימה את הגזר והשום

מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25 דקות על כמעט רתיחה

מוסיפים את התות הפלפל והמלח ומבשלים עוד 5 דקות

 

מסירים מהבישול ומעבדים לרוטב חלק במעבד מזון או מוט ידני

 

מעבירים דרך מסננת דקה.

 

הרוטב מדהים ומתאים לתוספות של עוף-דגים-סלט

 

נסו ותיהנו

 

בהצלחה

קובי

 

השף קובי מזרחי הוא שף מאסטר, בוגר תדמור ומוסמך כשף מטעם איגוד השפים הישראלי.
בעלים של חברת קייטרינג הגורמה שף 4 you - קייטרינג גורמה לאירועי "שף פרטי" מזוג ועד 50 איש, סדנאות בישול במרכזי סדנאות בכל הארץ וכן בבית הלקוח או העסק, והרצאות בנושא קולינאריה.
054-7233995


צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1481

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם