Image Image
 
מה אוכלים היום?
מתכונים מהירים ומזינים הדפס דואל
נכתב על ידי ורד לב   
vered_july_221פירה מסוגים שונים
ארוחה מהירה ב-15 דק' בערך.
פירה ניתן להכין מתפו"א בלבד, או להוסיף ולהחליף בירקות אחרים.
המומלצים הם: בטטה, דלעת, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה.

ניתן להכין את הפירה הבסיסי ולהוסיף עליו לפי ההצעות הנ"ל.
קינואה ובטטה

ארוחה מהירה ב-15 דק' בערך.

כמות הקינואה המספיקה לאדם אחד היא כ- 1/3 כוס. יש לשטוף היטב את הקינואה במים זורמים לפני הבישול.
שמים את כמות הקינואה הרצוייה בסיר עם כמות כפולה של מים (אפשר גם עם מיי בישול של ירקות שנותרו).
מוסיפים ריבועי בטטה מבטטה בינונית אחת, קצת מלח ומביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים עוד כ- 10 דקות, או עד שהמים נספגו לחלוטין והקינואה מוכנה.

זהו מתכון בסיסי, ניתן להוסיף עליו בדרכים הבאות, או בכל דרך אחרת:
? אפשר להחליף את הבטטה בירק אחר (למשל, דלעת, גזר, דלורית, קישואים וכו'), או להוסיף ירקות לבטטה.
? כשהתבשיל מוכן, ניתן להוסיף עליו כמה עלים ירוקים קצוצים (םטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו'), שום, בצל וכיוצ'.
? אפשר להוסיף כמה אגוזים וזרעים לא קלויים, או לחלופין כף של טחינה גולמית / מוכנה, או שקדיה ("טחינת" שקדים).
? אפשר לבשל את הקינואה עם עדשים אדומים, לקבלת חלבון מלא.
? אפשר להוסיף נתחי עוף / בשר / דג / טופו וכו'.

דגני בסיס:
מבשלים סיר של דגן, בכמות המספיקה לכמה ימים ושומרים במקרר.
בכל ארוחה מוציאים מהסיר כמות שתספיק לארוחה אחת,
מחממים ומוסיפים עליה במהירות תוספות שונות.הדגנים האפשריים:
vered_july_22 ? אורז מלא
? קינואה
? גריסי פנינה
? כוסמת
? גרעיני חיטה / שיפון/ כוסמין
? דוחן
וכיוצ'
 
צילום: gabyd

אפשרויות התיבול והתוספות:
? ירקות טריים: עגבניה, פלפל, עלים ירוקים, גזר מגורד
? שמן זית, שום, לימון, זעתר ואיזשהו ירק מבושל
? אבוקדו
? טחינה / שקדיה
? אגוזים וזרעים לא קלויים
וכו'.


דייסת קוואקר / פולנטה:
את הדייסה אפשר להכין מתוקה או מלוחה, לפי הטעם.
לפולנטה (קמח תירס צהוב) ייקח קצת יותר זמן להתבשל (כ-20 דק').
כמות המים תהיה כפולה על כמות הקוואקר (או הפולנטה).
ניתן לבשל עם בטטה, עגבניה, בצל, שום, מלח, פלפל ותבלינים.
יש לבדוק אם אין צורך בתוספת מים.
כשהדייסה מוכנה, ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה, טחינה וכו'.



ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה

צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1874

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >