Image Image
 
מה אוכלים היום?
סלטים לכווווולם הדפס דואל
נכתב על ידי ורד לב   
vered_july_201סלט דלעת הודי:
מבשלים 250 גרם דלעת חתוכה.בקערה נפרדת מערבבים פלפל ירוק חתוך, ½ כפית חרדל טחון, ½ כפית כמון טחון, ¼ כפית ג'ינג'ר טחון ו- 2/3 כוס יוגורט.מוסיפים את הדלעת, מערבבים ומגישים.
אפשר לגוון את הסלט ע"י הוספת בננות חתוכות, עגבניה, מלפפון או כרובית מאודה.

vered_july_20מוקפצים
מחממים מעט שמן זית/ שומשום בווק (אפשר גם במחבת רגיל), מוסיפים טבעות בצל, שום וג'ינג'ר. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים קצת יין אדום/ לבן, סוכר חום, מעט פלפל חריף, גרעיני כוסברה טחונים וקוקוס טחון. מוסיפים טופו/ טמפה/ פתיתי שפע/ עוף/ בשר/ אורז מבושל / דגנים אחרים ומקפיצים למספר דקות. מוסיפים גם רצועות פלפל אדום, גזר, ברוקולי, כרובית, קישוא (לפי הטעם ) ומקפיצים עוד כמה דקות. בסוף סוחטים מעל הכל לימון וזה מוכן. אפשר לאכול כמנה בפני עצמה/ להוסיף לאורז/להוסיף אטריות אורז/ להוסיף חלב קוקוס ולהפוך הכל לתבשיל טעים וכו'.
 
צילום: ilco
 
סלט סלרי- אגוזים:
מערבבים ביחד 4 גבעולי סלרי קצוצים, 2 עגבניות חתוכות, בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה קצוצה (לפי הטעם). משתמשים בתערובת של מיץ לימון ותפוז כרוטב, מגישים ע"ג עלי חסה ומפזרים ½ כוס אגוזים (פקאן/ מלך) מעל.
 
סלט גריסים:
משרים ½ כוס גריסים במים ללילה ובבוקר/ בצהרים אפשר להכין איתן סלט: דלעת מגורדת, קישוא מגורד, עגבניה, מלפפון, פטרוזיליה, בצל ירוק, רוקט ונבטים. לתיבול אפשר לערבב שמן זית, מעט רוטב סויה, כורכום ושום.הסלט יכול להיות גם מורכב מירקות מבושלים: סלק, גזר, דלעת, שורש סלרי ועוד.

סלט פסטה לדוגמא:
מורכב מעגבניות (גם שרי), חסה, נבטים, בזיליקום, בצל ירוק, שום, פלפל אדום, גזר / דלעת מגורדים. אפשר להוסיף גבינת עזים או פרמזן ולתבל במעט רוטב סויה- לימון- דבש- שמן זית.

כרוב בקוקוס:
במעט שמן זית מטגנים בצל גדול קצוץ, לאחר שמצהיב מוסיפים לו שן שום קצוצה, ½ כפית חרדל טחון, ¼ כפית כמון טחון ו ¼ כפית כורכום, כ-10 עלי כרוב חתוכים לרצועות דקות, מעט צ'ילי (לפי הטעם), 2 כפות קוקוס טחון.
מכסים ומבשלים על חום נמוך לכ-5 דקות. מסירים את המכסה ומערבבים עד שהכרוב מתרכך (כ-10 דקות).
זהו מתכון הודי טעים מאד ופשוט ביותר להכנה. אפשר להכין גם בלי החרדל והכמון ואפשר גם, כמובן להוסיף דברים נוספים (אני מוסיפה בד"כ קוביות טופו, אפשר גם עוף, בשר, פתיתי שפע וכו').


ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2.
עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך.
כמו כן נותנת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ForumsII.asp?ForumID=13687 "הורים וילדים" http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=41 וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
ליצירת קשר: 052-8527755 כתובת דואל זו מוגנת מדואר זבל, אתה צריך לאפשר Javascript בכדי לצפות בה

צטט מאמר זה באתרך | צפיות: 1531

RSS לתגובות

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב.
בבקשה הכנס בשם המשתמש או הרשם לאתר.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.1

 
< קודם   הבא >