Image Image
 
פאי לימון הדפס דואל
נכתב על ידי esty   
אז ככה - גם קל להכנה, גם נראה נפלא בהטל צד... והטעם - גן עדן!!!
זה המתכון המקורי שקיבלתי מזמן מזמן ( כבר לא זוכרת ממי.. )
אבל - מעולם לא השתמשתי במרגרינה - תמיד חמאה!! ( יותר ידידותי לכלי הדם..) ואני משתמשת בשני שליש קמח מלא ושליש לבן.
רצוי להכין מראש שתיים - הרי הבצק בלאו הכי לכמות כפולה. זה פאי, שכשהוא נמצא, הוא מיד איננו..
בתאבון!

בצק לפאי ( כמות לשתי תבניות בקוטר 26 )
¾ .1 כוס קמח
¼ כוס מים
קורט מלח
150 גר' מרגרינה קרה
אפשר קצת סוכר וחלמון אחד

לשטח ולחורר מעט עם מזלג שלא יתנפח ולאפות עד השחמה בטמפ' של 150-180 מעלות.

המלית ( לפאי אחד )
להכניס לסיר בגודל בינוני ולהרתיח:
¼ 1 כוס מיים
¼ כוס לימון
½ כוס סוכר
קורט מלח

א"כ מערבבים יחד עד הקצפה:
¼ כוס מיים קרים
 ¼ כוס קורנפלור
3 חלמונים
כשהתערובת חלקה, מכניסים לתערובת הרותחת בזרם דק. 2-3 דקות עד להופעת רפרפת שקופה ומבריקה.
מוסיפים כף קליפת לימון מגוררת, אפשר גם ליקר לימון.

בנפרד:
מקציפים 3-4 חלבונים עם 1/3 כוס סוכר.
מניחים על הרפרפת ולתנור. חום של 120-150 מעלות, עד שהקצף מזהיב ( ולא משחים! )