Image Image
 
עוגת תפוחים ללא תפוחים הדפס דואל
נכתב על ידי ayelet   

את העוגה הזאת כל המשפחה שלנו קיבלה מבת-דודה שלי, ולכן נקרא שמה בישראל "עוגת התפוחים של תמי". אלא מה, בביתי שלי אנחנו עצלנים, וקילוף, חיתוך וגירור תפוחים זה החלק הקשה במתכון, אז ויתרנו עליו, ועכשיו יש עוגה קלה להפליא להכנה שכולם אצלנו אוהבים.

מרכיבים:

3 כוסות קמח (מלא, אורגני, למה לא)

שקית אבקת אפיה או 2 כפות סודה לשתיה. 

כוס וחצי סוכר (חום, בטח).

3 ביצים.

2 כוסות חלב או מיץ תפוזים. 

כוס שמן (אנחנו משתמשים בקנולה או זית, תתפלאו). 

אפשר מעט תמצית וניל, רום או כדומה.
אפשר גם להוסיף אגוזים קצוצים או מה שרוצים- אנחנו מאד ליברליים. 

(לאוהבי התפוחים החרוצים - לקלף, לגרען ולגרר כ8 תפוחים בינוניים). 

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (170 מעלות בערך). 

מערבבים הכל בקערה, מעבירים לתבנית משומנת.

(אוהבי התפוחים- להניח את התפוחים המגוררים מלמעלה).

מכניסים לתנור לחצי שעה בערך.

העוגה מוכנה כאשר כשמרימים צד אחד שום דבר לא זז.
לא לאפות יותר מדי, שלא תהיה ממש יבשה.

תיהנו !